Perjantaina Intian alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti harjoitusottelussa Italian 2-0. Tai niin ainakin Intian jalkapalloliitto pelistä tiedotti.

Voitto jalkapallon suurmaasta sai intialaiset jalkapallofanit sekaisin. Intia järjestää alle 17-vuotiaiden MM-kisat lokakuussa, ja Italian kaataminen nostatti monien toivot korkealle. Myös moni intialainen julkisuuden henkilö toivotti onnea ja menestystä U17-joukkueelle.

Juhlinnan seassa Intian jalkapalloliitto AIFF unohti kuitenkin mainita muutaman tärkeän asian. Kyseessä ei ollut Italian alle 17-vuotiaiden maajoukkue. Kyseessä oli kyllä italialaisista, alle 17-vuotiaista pelaajista koottu joukkue, mutta kaikki heistä pelaavat Italian kolmannella tai neljännellä sarjatasolla, Lega Prossa tai Lega Pro 2:ssa.

Myös Lega Pro vahvisti sivuillaan, että kyseessä oli sen niin sanottu edustusjoukkue. Intian jalkapalloliitto ei kuitenkaan myöntänyt mitään ja hehkutti voittoa nettisivuillaan ”intialaisen jalkapallon historiallisena hetkenä” ja ”uutena kappaleena intialaisen jalkapallon historiassa.”

Italian jalkapalloliitto ei ole maininnut peliä yhdessäkään julkaisussaan. Myös italialainen jalkapallotoimittaja Emanuele Giulianelli hämmästeli Intian jalkapalloliiton toimintaa.

– Tämä on hyvin outoa, koska tästä ottelusta ei ole puhuttu yhtään mitään italialaismediassa, kertoi Giulianelli Hindustan Timesille.

Myös hän vahvisti, että kyseessä oli Lega Pron kansallinen edustusjoukkue, eikä Italian alle 17-vuotiaden maajoukkue.