Juventuksen päävalmentaja Massimiliano Allegri ei ole huolissaan seuransa huonosta menestyksestä eurooppalaisten cup-kilpailujen finaaleissa.

Allegri ja Juventus kohtaavat lauantaina Walesin Cardiffissa Mestarien liigan finaalissa Real Madridin, kilpailun yksitoistakertaisen voittajan ja hallitsevan mestarin.

Juve on yltänyt Mestarien liigan tai (sen edeltäjän) Euroopan Cupin loppuotteluun kahdeksan kertaa. Voittoja sillä on kuitenkin vain kaksi ja neljä edellistä yritystä ovat päättyneet italialaisten murheeseen.

Edellisen kerran Juventus oli finaalissa kaudella 2014-2015, jolloin Barcelona oli vahvempi lukemin 3-1.

– Meidän on lähestyttävä tätä finaalia itsevarmoina, mutta tietäen, että Real Madrid on suosikki, sanoi Allegri lehdistötilaisuudessa AS:n mukaan.

Hänen mukaansa Juventuksen pääsyä finaaliin ovat varjostaneet negatiiviset ajatukset ja ilmapiiri.

– Se on tärkeä ottelu, ja meidän on vain yksinkertaisesti pystyttävä samaan, mitä olemme tehneet koko kauden ajan. Negatiivisuus tarttuu. Kun tulin tähän joukkueeseen, täällä vallitsi negatiivinen ilmapiiri, mikä oli pelottavaa, ja nyt voin aistia hieman samaa, kun kuulen ihmisien puhuvan finaaleista, jotka olemme hävinneet.

– Juventus ei ole hävinnyt kuutta loppuottelua – olemme olleet mukana kahdeksassa. Finaaliin pääseminen on uskomatonta. On olemassa vain yksi Mestarien liiga kuten on vain yksi Super Bowl. On oltava oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Olen iloinen finaaliin pääsystä ja tunnen oloni onnekkaaksi, kun saan johtaa joukkueeni kentälle Cardiffissa lauantaina.