Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n mukaan ei ole syytä olettaa, että keskiviikkoinen Eurooppa-liigan finaali Manchester Unitedin ja Ajaxin välillä olisi minkäänlaisen hyökkäyksen kohteena.

UEFA julkaisi tiedotteensa maanantaina Manchesterissa tapahtuneen pommi-iskun jälkeen. Ainakin 22 ihmistä sai surmansa ja 59 loukkaantui, kun pommi räjähti Manchester Arenan läheisyydessä pop-konsertin jälkeen.

Hyökkäyksen takana oli yksi mies, mutta Suur-Manchesterin alueen poliisi on vahvistanut, että se tutkii tapausta terrori-iskuna, jonka takana on mahdollisesti laajempi verkosto.

Euroopan jalkapalloliiton mukaan Tukholmassa pelattavan loppuottelun turvallisuusjärjestelyt ovat täysin kunnossa.

– UEFA on työskennellyt tiiviisti paikallisen virkavallan ja Ruotsin jalkapalloliiton kanssa kuukausien ajan, ja terrori-iskun mahdollisuus on otettu huomioon projektin alusta alkaen. Lisäksi, turvatoimia on lisätty huomattavasti Tukholman huhtikuun terrori-iskun jälkeen, kertoo UEFA tiedotteessaan.

– Tiukkojen turvatoimien vuoksi UEFA pyytää kannattajia saapumaan stadionille mahdollisimman ajoissa. Sisäänkäynneillä suoritetaan perusteellinen tarkastus, mikä voi johtaa mahdolliseen viivästykseen stadionille pääsyssä.

Lähde: BBC, Goal, UEFA