FC Lahden Pyry Kärkkäinen on todellinen Veikkausliigan kokenut konkari. 30-vuotias puolustuspään pelaaja on edustanut urallaan Lahden lisäksi myös Kuopion Palloseuraa ja Helsingin Jalkapalloklubia, jonka kanssa hän voitti Suomen mestaruuden kausilla 2009 ja 2010. Veikkausliigan otteluita hänelle on kertynyt jo lähes 300.

Kärkkäisen ensimmäinen visiitti Lahdessa päättyi suureen menestykseen, kun joukkue saavutti kaudella 2008 ensimmäisen mitalisijansa Suomen korkeimmalla sarjatasolla, pronssia.

Hän muistelee kyseisiä aikoja lämmöllä.

– Totta kai se pronssi päällimmäisenä, se oli hieno saavutus. Voi kuitenkin sanoa, että se tuli hieman puskista. Joukkue oli jonkin verran muuttunut. Siinä lähti asiat hyvin rullaamaan ja meillä oli tosi hyvä startti kauteen. Tuollaisilla asioilla voi olla iso merkitys psykologisesti ja varsinkin nuorelle jengille, kertaa Kärkkäinen FC Lahden sivuilla.

Taistelu pronssista ratkesi kutkuttavimmalla mahdollisella tavalla. Lahti kohtasi kauden viimeisessä ottelussaan verivihollisensa HJK:n, joka oli sarjassa kolmantena, yhden pykälän lahtelaisia ylempänä. Klubille olisi riittänyt pronssin saavuttamiseen tasapeli, joten Lahden oli otettava kolme pistettä yltääkseen mitalille.

Jännittävien vaiheiden jälkeen Lahti nappasi 1-0-voiton HJK:sta Driton Shalan 68. minuutin osumalla ja kapusi Klubin ohitse palkintokorokkeelle.

Kärkkäinen siirtyi menestyksekkään pronssikauden jälkeen nimenomaan HJK:n riveihin. Hyvin harva kuitenkaan tietää, että hän oli tehnyt sopimuksen Klubin kanssa jo ennen pronssin ratkaissutta ottelua.

– Olin tehnyt jo ennen kauden päättymistä sen diilin periaatteessa. Minähän menin pelaamaan Klubia vastaan, vaikka mulla oli jo sopimus Klubiin. Sikäli sehän oli mielenkiintoinen tilanne. Sanoin Ilkka Mäkelälle (valmentaja), että olen tehnyt diilin muualle. Kyllähän hän varmasti sen arvasi, että olen sen Klubiin tehnyt, vaikka en sitä kertonutkaan. Minun ei pitänyt pelata ollenkaan siinä pelissä. Sitten jouduinkin pelaamaan, kun muistaakseni Henri Toivomäki tuli kipeäksi.

– Oli hauska tilanne. Jos olisin jotain kussut pelissä, Klubi olisi voittanut ja meiltä mennyt europaikka. Sitten olisi paljastunut, että olen tehnyt Klubiin diilin. Sinänsä hassu aspekti, mutta sehän meni hyvin.

Tuolloin 21-vuotias Kärkkäinen pelasi pelin miehekkäästi loppuun asti ja oli tärkeä osa pronssikauden joukkuetta. Tuleva siirto pääkaupunkiin ei vaikuttanut juhlahumuun, vaan Kärkkäinen veti tyylillä loppuun asti myös pronssijuhlissa

– Totta kai. Eihän se siihen mitenkään vaikuta. Sen jengin kanssa vedettiin loppuun asti täysille. Railakkaat pari päivää juhlittiin. Eka mitali oli iso juttu seuralle.