RoPS:n kapteeni Antti Okkonen, 34, on katsonut ilolla nuorten pelaajien esiinmarssia niin Rovaniemellä kuin muuallakin Suomessa yli lajirajojen.

Alaikäiset tulevaisuuden timantit Saku Ylätupa sekä Timo Stavitski ovat ottaneet isoa roolia Rovaniemellä. Muutenkin RoPS:n nuoret pelaajat ovat ottaneet ensiaskeleensa Veikkausliigassa vahvasti.

– Meillä RoPS:ssa joukkueen pelisysteemikin on saattanut auttaa pelaajia. Se on erilainen kuin monella muulla paikkakunnalla. Ehkä omalta osaltaan valmennuskin on onnistunut hankkimaan juuri sen tyylisiä pelaajia, jotka sopivat meidän systeemiin, mutta samalla myös pelaajat itse ovat omaksuneet niitä asioita, mitä meidän pelimme heiltä vaatii. Se on molemminpuolinen juttu, joka vaikuttaisi osuneen yhteen, Okkonen miettii seuran nettisivuilla.

Yleisemmin katsottuna Okkonen näkee, että uusi sukupolvi ei turhia nöyristele ja se näkyy ennakkoluulottomana asenteena pelikentällä lajista riippumatta.

– Tämä sama ilmiö näkyy laajemmin koko suomalaisessa urheilussa, kuten vaikkapa jääkiekossa. Nykyisiin nuoriin on tosiaan iskostunut tietty terve ennakkoluulottomuus ja hyvä itsetunto.

– Kentällä ei enää samalla tavalla turhan päiten nöyristellä, kuten aiemmin oltaisiin ehkä helpommin tehty. Nuorten mentaliteetti yleisemminkin on muuttunut, Okkonen sanoo.

Lähde: RoPS