VPS kaatoi kotonaan mestarisuosikki HJK:n komean taistelun jälkeen maalein 2-1. HJK hallitsi ottelua selvästi, mutta VPS oli maalinteossa selvästi etevämpi.

VPS oli ottelussa ottava osapuoli. HJK hallitsi suvereenisti peliä, mutta VPS sai muutaman vastaiskun rakennettua. Paljon pelin kulusta kertoi maalintekoyritykset, jotka vierasjoukkue vei peräti 34-5.

Vaasalaiset siirtyivät yllättäen johtoon hieman ennen taukoa, kun Steven Morrissey kaadettiin rangaistusalueen sisällä. Sebastian Strandvall viimeisteli pallon maaliin pilkulta Thomas Dähnen kainalon alta.

Toisella puoliskolla HJK sai maalihanat auki jo 52. minuutilla. Alfredo Morelos tasoitti ottelun kauden viidennellä osumallaan.

Vain muutama minuutti myöhemmin VPS:n oma kasvatti Joonas Vahtera viimeisteli tarkasti Morrisseyn hyvästä syötöstä ottelun voittomaalin. Voitto maistui vaasalaisille.

– Ei me oikein omaa peliä saatu käyntiin. Tää oli tämmönen saatanan asennevoitto, voittomaalin tehnyt Vahtera kommentoi peliä ISTV:n haastattelussa.

Tappio oli HJK:lle kauden ensimmäinen. VPS:lle voitto oli kauden toinen.