Gianluigi Buffonin, 39, kausi päättyi pettymykseen, kun Juventus hävisi Real Madridille Mestarien liigan finaalissa 1-4.

Muiden italialaisjoukkueiden kannattajat juhlistivat Juven tappiota loppuottelussa. Football Italian mukaan Napolissa nähtiin ilotulituksia ja ihmiset ajoivat autoillaan ympäri yön soittaen torvea ja heilutellen Real Madridin lippuja.

Buffon ei ymmärrä moista käyttäytymistä ollenkaan ja sanoo olevansa ylpeä, ettei hän ole kuin he.

– Jalkapallossa on voittoja ja tappioita. Olen yhä vakuuttunut siitä, että häviöstä oppii paljon enemmän kuin menestyksestä, joten minun on vaikea hyväksyä sellaisten ihmisten asennetta, jotka ovat automaattisesti Juvea vastaan, sanoi Buffon Rai Sportille.

– Olen rehellisesti ylpeä, ettei minulla ole mitään yhteistä niiden kanssa, jotka juhlivat Cardiffin (finaalikaupunki) loppuottelun jälkeen.

Buffon myöntää, että odotukset Juventusta kohtaan olivat liian suuret, vaikka kyseessä olikin joukkueen toinen Mestarien liigan loppuottelu kolmen vuoden sisään.

– Olimme liian optimistisia ottaen huomioon, että lähdimme peliin, jossa tyhmimmälläkin Real Madridin pelaajalla oli enemmän pokaaleja ja esiintymisiä isoissa finaaleissa kuin minulla.