Helsingin Jalkapalloklubi voitti JJK Jyväskylän Veikkausliigan torstain ottelussa 4-0.

HJK venytti verkkoja jo kahdeksannella minuutilla. Pallo pomppi hetken JJK:n rangaistusalueella, kunnes Sebastian Dahlström ujutti pallon kärjessä pelanneelle Akseli Pelvakselle, joka vei Klubin 1-0-johtoon.

Helsinkiläisten unelma-alku ei kestänyt kuin pari minuuttia. JJK:n Mikko Manninen pääsi kymmenennellä minuutilla läpiajoon ja juoksukilpailussa kakkoseksi jäänyt HJK-puolustaja Juha Pirinen joutui repimään hänet kumoon rangaistusalueen ulkopuolella. Ottelun pääerotuomari Oskari Hämäläinen ajoi Pirisen suoralla punaisella suihkuun.

HJK nousi vajaamiehisenä kahden maalin johtoon hieman ennen ensimmäisen jakson loppua. Evans Mensahin keskitys löysi Vincent Onovon, joka otti pallon rauhassa haltuun ja painoi sen lähietäisyydeltä sisään.

Kolmas osuma nähtiin, kun ottelua oli takana 70 minuuttia. HJK rynnisti kolmen miehen voimin kohta jyväskyläläisten maalia. Onovo tarjoili pallon vasempaan laitaan Pelvakselle, joka jatkoi pelivälineen ensikosketuksellaan Mensahille, ja ghanalaisella oli helppo työ laittaa pallo tyhjiin.

Mensah tykitti illan toisen maalinsa noin kymmenen minuuttia myöhemmin. Hän pääsi yrittämään maalintekoa ensin heikommalla, oikealla jalallaan. JJK-vahti Jere Pyhäranta torjui pallon eteensä ja Mensah tykitti vasurillaan loppulukemiksi 4-0.

HJK säilyttää voiton myötä paikkansa Veikkausliigan kärjessä. Sarjajumbona jatkava JJK on kerännyt ensimmäisestä 12 ottelustaan vain seitsemän pistettä.