HJK:n maalitykki Alfredo Morelosia ollaan viemässä kovaa vauhtia Skotlantiin suurseura Rangersin riveihin suurella siirtosummalla. Skotlannin mediassa on kiinnostuttu Morelosista.

Skotlannissa urallaan pelannut entinen SJK-valmentaja Simo Valakari kertoi skotlantilaiselle Evening Timesille Morelosista.

– Hän on ylivoimaisesti paras pelaaja Suomessa. Ilman häntä HJK ei olisi sarjakärjessä. Hän on tehnyt suurimman osan joukkueen maaleista ja jo hänen läsnäolonsa tuo joukkueelle etua. Muut joukkueet joutuvat kiinnittämään niin paljon huomiota Alfredoon, ja se tuo tilaa kaikille muille, Valakari analysoi.

Morelos on tällä kaudella tehnyt 11 maalia 12 ottelussa ja johtaa ylivoimaisesti Veikkausliigan maalipörssiä. Valakarin mukaan Morelosissa on paljon samoja ominaisuuksia kuin Valioliigan kaksinkertaisessa maalikuninkaassa Harry Kanessa.

– Kansainvälisesti hän on samanlainen kuin Harry Kane. Hän pystyy ampumaan molemmilla jaloilla, hän on hyvä ilmassa, mutta hän tekee myös paljon töitä joukkueelle.

Valakarin mukaan Morelosin hankinta olisi Rangersilta todella fiksu veto.

– Hän tuo maaleja Rangersille ja hän on hyvä pelaaja heille. He voivat rakentaa joukkueen hänen ympärilleen, sillä hän tekee maaleja. Alfredo on valmis Skotlannin tasolle, vaikka hänellä on vielä varaa kehittyä. Hän on todella hyvä hankinta Rangersilta, jos se tapahtuu.