Aiemmin viikolla uutisoimme, miten Real Madridin johtaja Florentino Perez oli kertonut seuran olleen brasilialaisen Neymarin perässä kesän 2013 siirtoikkunassa. Neymar oli ennättänyt jo käydä Madridin lääkärintarkastuksessa mutta Barcelona ehti nappaamaan miehen Los Blancosin edestä.

Samaisena kesänä Real hankki walesilaisen Gareth Balen ennätyssummalla, 90 euron hintaan. Kilpakumppani Barcelona osti Neymarin 57 miljoonalla eurolla.

Tuosta kesästä on kulunut nyt kolme kautta. On aika katsoa, miten hyvin sijoitukset ovat kantaneet hedelmää. Vertailuna on mennyt kausi.

Vaikka miehillä on joukkueissaan hieman erilaiset roolit, on vertailu silti mielekäs. Etenkin siksi, että heidän pejaalaprofiilinsa ovat lähes identtiset.

Ensinnäkin on huomattava, että Bale on kärsinyt loukkaantumisista. Mies pelasi menneellä kaudella vain 17 ottelua La Ligassa. Neymar sen sijaa esiintyi 30 kertaa. Neymarilla kertyi noin 1200 peliminuuttia enemmän kuin Balella.

Vaikka Bale oli peliaikaansa nähden maalinteossa tehokkaampi, tälläsi Neymar määrällisesti enemmän täysosumia, yhteensä 13. Maaliin johtaneissa syötöissä miesten erilaiset roolit näkyvät ehkä selkeimmin. Neymar tarjosi 11 maalisyöttöä, Bale vain kaksi.

Balen hyväksi lasketaan parempi syöttöprosentti sekä pääpeli. Neymar onnistui syötöistään 76,5%:ssa ja Bale 78,9%:ssa.

Neymar valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi lähes joka kolmannessa pelaamassaan ottelussa, yhteensä 9 kertaa. Bale sai saman kunnian vain kolmesti.

Lisäksi on hyvä muistaa, että Neymar oli 33 miljoonaa euroa halvempi, kuin Bale. Vastaavasti Bale on Neymaria kolme vuotta vanhempi.