SJK:ssa on käynyt melkoinen turbulenssi. Ulkokaarelta katsottuna seuran omistajan Raimo Sarajärven tempoilu näyttää lyhytjänteiseltä poikamaiselta hätäilyltä.

17.2. SJK kertoi antaneensa potkut Simo Valakarille. Uusi mies, Sixten Boström, esiteltiin jo samana päivänä. Boström puolestaan sai potkut eilen, ja jo tänään oli uusi nimi tiedossa, espanjalainen Jose Manuel Roca Cases. Hän on valmentajana täydellinen arvoitus – etenkin saapuessaan täysin uuteen maahan ja uuteen kulttuuriin.

[nosto tasoitus=”oikea”]Raimo Sarajärvestä on kovaa kyytiä tulossa jalkapalloilun Hjallis Harkimo, joka vaihtaa valmentajaa kuin sukkia.[/nosto]

Sarajärvi kertoi SJK:n nettisivuilla, että Rocaa oli jo kartoitettu puolitoista kuukautta, koska hänet oli tarkoitus tuoda Boströmin kakkosvalmentajaksi ja tulevaksi päävalmentajaksi seuraan. Siitä huolimatta tulee väkisin mieleen, kuinka huolellisesti sekä Boström että Roca oli scoutattu ennen valintaa. Ja toki toinen juttu on sekin, että Boström sai tasan 11 ottelua aikaa näyttää; SJK on viiden pisteen päässä kakkossijasta ja europaikoista, joten vaikka alkukausi onkin ollut epätasainen, ei tilanne mitenkään toivoton ole. Jos Sarajärvi reagoi 0-6-tappioon HJK:lle, se on perin huono merkki. Yksittäiset ottelut ovat aina yksittäisiä otteluja.

Hiukan ihmetyttää sekin, että Rocan sopimus kattaa vain loppukauden. Jos hänet oli tarkoitus muka tuoda ensin kakkoseksi ja sitten ykköseksi – ja hänet oli huolellisesti scoutattu – miksi ei tehty saman tien pitkää sopimusta? No varmaan siksi, ettei tarvitsisi maksaa palkkaa, jos homma ei toimi ja kalossi heilahtaa kauden jälkeen, tai jopa sen aikana. SJK:ssa kaikki näyttää olevan mahdollista.

Raimo Sarajärvestä on kovaa kyytiä tulossa jalkapalloilun Hjallis Harkimo, joka vaihtaa valmentajaa kuin sukkia. Sellainen ei lisää pelaajien ja etenkään potentiaalisten valmentajien luottamusta seuraan ja seurajohtoon. Yhdenkään valmentajan alaisuudessa menestys ei ole koskaan taattua, ei vaikka SJK olisi palkannut Antonio Conten. Riski on aina olemassa – ja se kasvaa huimasti, jos pohjatöitä uuden valmentajan kanssa ei ole tehty viimeisen päälle hyvin.

[nosto tasoitus=”oikea”]Malttia siellä Seinäjoella nyt, vaikka pohjalaasia olettekin.[/nosto]

En tiedä, mikä on SJK:n jalkapallojohtajan – Director of Football, kuten seuran nettisivuilla korskeasti kuvaillaan – Janne Kotamäen työnkuva ja rooli valmentajakysmyksissä. Pahaa pelkään, että päätökset tekee Sarajärvi koko lailla yksin. Pahoitteluni, jos olen väärässä. Missä tahansa joukkuepelissä nimenomaan urheilutoimenjohtajan osaamisella ja työnkuvalla on valtava merkitys. Hänellä pitää olla seurajohdon täydellinen tuki ja luottamus. Sellaisilla seuroilla lajista riippumatta, missä näin on, ja lisäksi urheilutoimenjohtaja osaa asiansa, rekrytoinnit pelaaja- ja valmentajaosastolla napsahtelevat kovalla prosentilla maalitaulun keskelle.

SJK:lle olisi nyt tärkeintä luoda vakauden ja luottamuksen ilmapiiri koko toimintansa ympärille. Jatkuva tempoilu antaa epäilyttävän kuvan myös faneille ja sponsoreille. Malttia siellä Seinäjoella nyt, vaikka pohjalaasia olettekin.

Lauri Hollo