International Football Association Board eli IFAB on jalkapallon säännöistä päättävä ja niitä uudistava kansainvälinen elin.

IFAB on tehnyt muutosehdotuksen, jonka on tarkoitus vähentää tahallista ajan hukkaamista pelikentällä. Elimen mukaan otteluiden 90:stä minuutista varsinaista ”tehokasta” peliä on noin 60 minuuttia. Tämän vuoksi IFAB ehdottaa, että jalkapallossa otettaisiin käyttöön puolen tunnin erät, joiden aikana pelikello pysäytettäisiin pelikatkojen ajaksi.

Chelsean entinen hyökkääjä Gianfranco Zola on asettunut kannattamaan ehdotusta.

– Henkilökohtaisesti pidän sääntöehdotuksesta, sillä monet joukkueet alkavat haaskata peliaikaa sen jälkeen kun he ovat voitolla. Täten näen uudistuksen positiivisena, Zola kertoi BBC:lle.

Ehdotus peliaikamuutoksesta tuli osana laajempaa muutoskokonaisuutta, jonka tarkoituksena on lisätä ”reilua peliä”. Reilulla pelillä tässä yhteydessä toivotaan saavutettavan pelaajien kohteliaampaa käytöstä, peliajan lisäämistä sekä pelin yleisen reiluuden ja houkuttelevuuden kasvattamista.

IFAB toimii Brittein saarilla. Elin kokoontuu kahdesti vuodessa. Se ei ole FIFAn alaisuudessa, mutta FIFAlla on käytössään puolet kokouksien äänimäärästä.