Manchester United myi vuonna 2009 silloisen superlupauksen Cristiano Ronaldon Real Madridille. Aikanaan Ronaldon siirtohinta, 94 miljoonaa euroa oli maailmanennätys. Ennätyssummat ovat sen jälkeen menneet uusiksi jo muutamaan otteeseen mutta mikäli Ronaldo myydään tänä kesänä, pyyhkii hän todennäköisesti jälleen vanhat ennätykset pöydältä.

Viime viikolla Ronaldo ilmoitti haluavansa lähteä pois Espanjasta. Uutiset antoivat pontta valtaville spekulaatioille urheilumediassa. Ronaldon lähdön motiivien ohella suurin kysymys on ollut miehen tuleva seura. 32-vuotiaana portugalilainen on hyvässä kunnossa, joten ehdotuksia uran lopettamisesta ei olla otettu tosissaan.

Ronaldon mahdolliseksi siirtohinnaksi on ehdotettu eri summia eri lähteissä. Dailymailin mukaan Los Blancos pyytää miehestä 200 miljoonan euron siirtosummaa. Muut tulkinnat eivät juuri jää tästä.

Myydessään Ronaldon vuonna 2009, Manchester United oli käsittämättömän lyhytkatseinen. Rahakas siirto oli sinänsä onnistunut, mutta siirtosopimukseen ei sisällytetty jälleenmyyntilauseketta.

Tällä lausekkeella pelaajan jokainen kasvattajaseura saa tietyn summan pelaajan tulevista siirroista, vaikka ne eivät liittyisi suoranaisesti kasvattajaseuraan. Lausekkeen idea on, että kasvattaja pääsee nauttimaan hyvin tehdyn työstä hedelmistä vielä pitkään.

Jos Ronaldo myydään – kuten laajalti spekuloidaan – tulee Manchester United jäämään paitsi mittavasta rahasummasta myyntiprovisiona.

Ainoa tapaus, jossa United ei kärsisi provision menettämisestä on se, että seura itse hankkii maalikoneen riveihinsä. Portugalilaisen onkin kerrottu haikailevan takaisin Manchester Unitediin, seuraan jossa tähti todella syttyi. Vastaavasti Punaisten paholaisten on ilmoitettu olevan mahdollisesti kiinnostuneita ostamaan Ronaldon, mikäli siirtohinnasta päästäisiin sopuun.