Benficassa pelaavan Victor Lindelöfin, 22, lähtö Manchester Unitediin on viittä vaille valmis. ManU kertoi lauantaina kotisivuillaan, että se on päässyt Benfican kanssa yhteisymmärrykseen ruotsalaispuolustajan siirrosta. Virallista kauppaa edeltävät enää muodollisuudet.

Lindelöfin siirto Englannin suurseuraan tietää muhkeaa pottia myös hänen entiselle seuralleen, Västerås SK:lle, joka pelaa Ruotsin kolmannella sarjatasolla.

ESPN:n tietojen mukaan United maksaa Lindelöfistä Benficalle 35 miljoonaa euroa, joista jopa viisi miljoonaa saattaa päätyä Västeråsin taskuun.

Lindelöf siirtyi Benficaan vuonna 2012. Västerås tienasi tuolloin kaupasta 60 000 euroa, ja diiliin sisällytettiin useita sopimusehtoja, jotka astuisivat myöhemmin voimaan tiettyjen tekijöiden toteutuessa.

Västeråsin oli muun muassa määrä saada 250 000 euroa, kun Lindelöfille tuli täyteen kymmenen ottelua avauskokoonpanossa Benfican riveissä. Portugalilaisseuran mielestä sopimusehdot eivät kuitenkaan olleet enää voimassa, koska Lindelöf allekirjoitti uuden sopimuksen vuonna 2015. Västerås päätyi tekemään asiasta valituksen kansainväliselle jalkapalloliitolle Fifalle.

Ruotsalaisseuran mukaan heillä oli oikeus saada 20 prosenttia Lindelöfin siirtosummasta, jos hänet myytäisiin Benficasta pois. Daily Mailin mukaan tämä oli syy, miksi ManU ei hankkinut häntä jo tammikuussa.

Aftonbladet kertoo, että Benfica ja Västerås kirjoittivat talvella sopimuksen, jonka mukaan ruotsalaisseura saa kolme miljoonaa euroa – siirtyy Lindelöf muualle tai ei – sekä kaksi miljoonaa euroa, jos siirto toteutuu.

Siirrosta saatava rahasumma tulee hoitamaan Västeråsin velat ja auttamaan seuraa vielä pitkälle tulevaisuudessa.

– En aio kommentoida tarkkaa summaa, mutta tietysti tämä on hieno hetki sekä seuralle että Victorille, kertoi Västeråsin joukkueenjohtaja Michael Campese Aftonbladetille.