KuPS:n ja IFK Mariehamnin välisessä ottelussa tunteet kuumenivat ottelun loppuhetkillä. Erotuomari Jani Laaksonen antoi kaksi punaista korttia, kun tuomarin koskemattomuutta rikottiin, lue uutinen.

Twitterissä asiasta nousi iso keskustelu, kun Urheilulehden jalkapallotoimittajana työskentelevä Jussi Leppälahti kyseenalaisti kovin sanoin käytännön, jossa erotuomari tuli lehdistötilaisuuteen avaamaan ulosajojen syitä. Lue twiitti alta, jos et näe, voit katsoa sen täältä.

Aihe herätti keskustelua Twitterissä puolesta ja vastaan. Palloliiton erotuomaripäällikkö Jouni Hyytiä kertoi SuomiFutis-sivustolle maanantaina, että kyseessä on vanha käytäntö.

– Se on vanha käytäntö, joka on ollut käytössä jo silloin, kun itse olin aktiivituomari. Erotuomari voi mennä lehdistötilaisuuteen avaamaan jotain pelissä tapahtunutta päätöstä pyynnöstä tai ilman pyyntöä, Hyytiä kertoi.

– Laaksonen teki yhdessä erotuomaritarkkailijan kanssa sen päätöksen, että hän menee lehdistötilaisuuteen avaamaan ottelun loppuhetkien päätöksiä. Se on kuitenkin aina tuomarin päätös, mennä tai olla menemättä, Hyytiä korosti.

Gbolahan Salamin ja Solomon Duahin ulosajot ovat asetettu kurinpitovaliokunnan käsiteltäväksi.