Seinäjoen Jalkapallokerho vahvisti perjantaina erottaneensa päävalmentaja Sixten Boströmin. Boströmin tilalle nimitettiin espanjalainen Jose Manuel Roca Cases.

Roca aloittaa tehtävässään välittömästi ja on ensimmäistä kertaa SJK:n penkin päässä lauantaina, kun FC Inter matkaa seinäjokelaisten vieraaksi.

– Olen todella iloinen että olen täällä, yhdessä suurimmassa seurassa Suomessa. Olen täällä tekemässä kaikkeni tämän joukkueen eteen, en vain oman urani vuoksi. Tietenkin oma tavoitteeni on samanlainen kuin tämän seuran tavoite. Nousta mahdollisimman korkealle tasolle ja uskon että täällä se on mahdollista, kertoo Roca SJK:n sivuilla.

Seuran puheenjohtaja ja pääomistaja Raimo Sarajärvi kertoo joukkueen sivuilla, että Rocaa oltiin aluksi tuomassa Boströmin kakkosvalmentajaksi sekä tulevien vuosien ykkösvalmentajaksi, mutta nyt päätöstä aikaistettiin.

Roca on seurannut kaksi SJK:n peliä jo paikan päältä ja nähnyt joukkueen kaikki kauden ottelut nauhalta.

– Tunnen SJK:n pelaajat jo aika hyvin. Olen seurannut heidän tekemisiään ja analysoinut joukkuetta. Tiedän että sarja on tasainen ja joukkueilla on monia erilaisia tyylejä pelata. Siksi haluan kehittää meidänkin joukkueen sellaiseksi, että pystymme reagoimaan erilaisiin pelityyleihin, joita vastustajilta on odotettavissa, erittelee Roca.

41-vuotias espanjalainen pelasi aktiiviurallaan maalivahtina. Roca on Real Madridin juniorimyllyn käynyt kasvatti, joka on valmentanut aiemmin Kreikassa, Kyproksella ja kotimaansa alasarjassa.

– Haluan että joukkue tekee kovasti töitä harjoituksissa. Yhteisen metodin. Haluan että kaikilla on Akatemiasta lähtien samanlainen työmoraali. Siitä ei ole mitään hyötyä joukkueelle, että puhumme asiasta palavereissa, vaan sen pitää näkyä myös harjoituksissa. Real Madridissa opin jotain voittamisen kulttuurista ja haluan tuoda sen saman mallin Seinäjoelle. Haluan että meillä kaikilla on yhteinen tavoite, jokaisella tässä seurassa ja joukkueesa, sanoo Roca.

– Kannattajille haluan vielä sanoa, että näin Helsingissä jotain sellaista mitä en ole nähnyt koskaan ennen. Joukkue oli häviöllä 4-0 puoliajalla, mutta silti tämän seuran kannattajat näyttivät tukensa omalle joukkueelle. Haluan että tämä positiivinen energia auttaa meidän joukkuettamme tekemään heidän eteensä kaikkensa, toteaa Roca viitaten SJK:n torstaiseen 0-6-tappioon HJK:ta vastaan.