TPS kohtaa Ykkösen kärkiottelussa tänään, perjantaina, sarjaa johtavan KPV:n. Samalla perinteikäs Palloseura juhlistaa myös 95-vuotista taivaltaan.

Veritas Stadionilla on luvassa erityinen tunnelma, kun TPS odottaa lehtereille peräti 4000 katsojaa. Seurasta kerrotaan, että ennakkoon lippuja olisi myyty perjantaipäivään mennessä jo yli 3000. TPS toivoo, että paikalle tulevat katsojat pukeutuisivat mustaan ja valkoiseen, jotka ovat tunnetusti Palloseuran värit.

Lisäksi paikalle on kutsuttu junioriturnaus Aura cupin pelaajia. Ottelupallon tuo kentälle Werder Bremenissä pelaava Huuhkajien kapteeni ja TPS:n kasvatti Niklas Moisander.

TPS hamuaa tälläkin kaudella takaisin Veikkausliigaan. Viime kaudella seura oli nousukarsinnassa, mutta paikallisvastustaja FC Inter oli kaksiosaisessa karsinnassa parempi ja säilytti paikkansa pääsarjassa.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen uskoo kuitenkin, että ennen pitkää perinteikäs Palloseura pelaa taas Veikkausliigassa.

– Nyt on saatu urheilullinen puoli sekä taloudellinen puoli parempaan kuntoon. Nyt sitten jäädän odottelemaan, jos tästä lähtisi se uusi nousu, Laurikainen sanoi TPS TV:lle.

Juhlaottelun arvolle on toki sopivaa, että vastaan tulee sarjakärki KPV, joten ottelussa on käytännössä jaossa kuusi pistettä. TPS on sarjassa kolmantena viisi pistettä KPV:tä perässä.

– Ihan loistava asetelma, kun kärkijoukkue tulee vastaan. Heillä on hyvin erilainen joukkue kuin meillä. Siellä on joukkue koottu ja rahoittaja takana. Siellä toimii hyvin erilainen tyyli kuin mikä meillä täällä toimii, Laurikainen sanoi.

Jos et näe alla olevaa kuvaa, voit katsoa sen täältä.

TPS Jalkapallo

@TPSjalkapallo
TPS:n 95-vuotisjuhlaottelussa ottelupallon luovuttaa Werder Bremeniä edustava, TPS-kasvatti Niklas Moisander! #FCTPS #Ykkönen #Huuhkajat