FC Barcelonan urheilutoimenjohtaja, Robert Fernandez, on julistanut, että seura aikoo tehdä isoja hankintoja, kertoo ESPN.

Uudelle päävalmentajalle, Ernesto Valverdelle, aiotaan rakentaa erittäin vahva ja iskukykyinen joukkue, jotta Barca välttyisi päättyneen kauden kaltaiselta pettymykseltä. Espanjan La Ligan voitto karkasi Real Madridille ja Mestarien liigassa Barcelona tippui puolivälierissä Juventusta vastaan.

Katalonialaisjoukkueen on huhuttu olevan kiinnostunut kolmesta pelaajasta: Arsenalin Hector Bellerinistä, Paris Saint-Germainin Marco Verrattista ja Borussia Dortmundin Ousmane Dembelestä.

Huhuttujen pelaajien seurat eivät ole kuitenkaan kiinnostuneita myymään kultakimpaleitaan, ja PSG:n entinen jalkapallojohtaja Patrick Kluivert sanoi suoraan, että pariisilaisseura ei päästä Verrattia Barcelonaan tänä kesänä.

On myös epäilty, onko Barcelonalla varaa hankkia kaikki kolme pelaajaa saman siirtoikkunan aikana.

Fernandez lupaili kuitenkin Barcelonan virallisessa lehdessä, että ison luokan hankintoja tullaan tekemään.

– Meillä on paljon tietoa, ja paljon työtä tapahtuu kulissien takana. On itsestäänselvyys, että me aiomme vahvistaa joukkuettamme maailmanluokan nimillä.

Hän myönsi, että pelaajien houkuttelu Barcelonaan on nykyään hankalaa, sillä kilpailutilanne on niin kova. Viime kesänä kuusi uutta miestä allekirjoittivat sopimuksen seuran kanssa, mutta vain puolustaja Samuel Umtiti onnistui todella lyömään itsensä läpi ensimmäisellä kaudellaan.

– Suurin haaste, jonka kohtaamme, on meidän oma loistomme. Monet pelaajat eivät halua tulla tänne, koska he eivät ole varmoja, saavatko he paljon peliaikaa.

– Mutta me olemme tyytyväisiä pelaajiin, jotka hankimmme viime kesänä, sillä uskomme, että tänä vuonna he tulevat ottamaan isoja askelia urallaan.