AC Oulun ja EIFin välillä lauantaina käydyssä ottelussa sekä pelaajat, että katsojat saivat aihetta silmien hieromiseen, kun tuomari teki käsittämättömän virheen pelin toisella puoliajalla.

Ykkösen ottelussa erotuomari vihelsi EIF:lle rangaistuspotkun ottelun 56. minuutilla. Felix de Bona ampui rankkarista pallon onnistuneesti maaliin. 0-0-tilanteessa ollut peli olisi vienyt EIF:in johtoon, mutta ottelun erotuomari katsoi, että EIF:in pelaaja oli lähtenyt sääntöjen vastaisesti liian aikaisin rangaistusalueelle.

Erotuomari Oliver Reitala määräsi rangaistuspotkun uusittavaksi. EIF luotti jälleen de Bonaan, joka asteli boksin sisään ja alkoi asetella palloa pilkulle.

AC Oulun pelaajat kuitenkin katsoivat, että pallo on asetettu pilkun ulkopuolelle ja alkoivat protestoimaan tilannetta. Kun pallo vihdoin saatiin asemoitua pilkulle kaikkia tyydyttävällä tavalla, päätti erotuomari ottaa henkilökohtaisen aikalisän.

Hetken pelaajien kanssa keskustelua käytyään Reitala yllättäen määräsi epäsuoran vapaapotkun AC Oululle. Tätä seurasi suhteellisen lyhyt sananvaihto, jonka seurauksena pallo laitettiin jälleen peliin.

EIF:in manageri Peter Haglund oli kommentoinut asiaa Ilta-Sanomille.

– Mielestäni tämä on ihan selvä juttu. Uusintaottelu määrätään säännöissä. Palloliitolla ei ole aina kyllä selkärankaa viedä näitä tilanteita loppuun saakka, Harglund kertoi IS:lle.

Yle Sportenin mukaan EIF on tehnyt asiasta valituksen Palloliitolle.

Katso video erikoisesta tilanteesta ylhäältä. Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.
Erikoinen tilanne alkaa videolla kohdasta 1:40.

Lue aikaisempi uutisointimme aiheesta täältä.