AC Milan vahvisti perjantaina hankkineensa Italian maajoukkueen keskuspuolustajan Leonardo Bonuccin Juventuksesta.

Bonucci, 30, voitti Juventuksen riveissä kuusi peräkkäistä Serie A:n mestaruutta viime kausi mukaan lukien ja muodosti maalivahti Gianluigi Buffonin, Giorgio Chiellinin ja Andrea Barzaglin kanssa yhden jalkapallon historian parhaista puolustuslinjoista.

Milanin päävalmentaja Vincenzo Montella tietää, millaisen kultakimpaleen hän sai, kun Bonucci liittyi seuraan. Montella hehkutti maajoukkuepuolustajaa vuolaasti lauantaina lehdistötilaisuudessa.

– Hän on maailmanluokan puolustaja. Teknisessä mielessä uskon, että hän on yksi maailman parhaista. Hän on yhtä hyvä kuin Sergio Ramos (Real Madrid). On unelmani valmentaa häntä, sanoi Milan-luotsi Calciomercaton mukaan.

Bonucci on jo milanolaisjoukkueen kymmenes hankinta tämän kesän siirtoikkunassa. Pelaajia on valunut joukkueeseen niin Italiasta kuin muistakin Euroopan huippuliigoista.

Uusista huippuhankinnoista huolimatta Montella ei pidä viime kaudella kuudenneksi sijoittunutta Milania mestarisuosikkina.

– Meillä on paljon uusia pelaajia. Meillä on hyvä sekoitus nuoria ja kokeneita pelaajia. Osa heistä tulee ulkomaisista liigoista, ja toivon, että he sopeutuvat tänne hyvin. On kuitenkin hyvin varusteltuja joukkueita, kuten Juve, Napoli ja Roma, joiden uskon olevan suosikkeja.

– Meidän tavoitteemme on päästä Mestarien liigaan, mutta meidän on kehityttävä mahdollisimman nopeasti. Bonuccin ja (Lucas) Biglian hankinnat tuovat meille uskoa ensi kauteen.