Brasilian maajoukkueen laitapuolustaja Dani Alves, 34, teki tällä viikolla sopimuksen Paris Saint-Germainin kanssa.

Viime kauden Alves vietti Italiassa Juventuksessa, jonka kanssa hän voitti Serie A:n ja Coppa Italian mestaruuden sekä selvisi Mestarien liigaan finaliin, jossa Real Madrid oli kuitenkin vahvempi lukemin 4-1.

Menestyksekkäästä kaudesta huolimatta Alves ja Juventus päättivät purkaa brassipuolustajan sopimuksen, ja Alves siirtyi Pariisiin.

Alves on kiitellyt Juventusta, sen pelaajia, taustajoukkoja ja kannattajia hienosta vuodesta, mutta hän myönsi, ettei hän ikinä todella sopeutunut italialaisiin tapoihin.

– Aluksi minulla oli paljon vaikeuksia, sillä he eivät ymmärtäneet minua kentällä tai sen ulkopuolella. Minulta meni aikaa siihen, että löysin yhteyden ajatusmaailmojemme kanssa. Kun yhteys löytyi, tulokset alkoivat näkyä, sanoi Alves L’Equipen haastattelussa Football Italian mukaan.

– Sitä minä halusin tuoda heille, hyvää ryhmähenkeä.

Entisen Barcelona-puolustajan mukaan hänellä oli vaikeaa totutella uusiin, tiukempiin sääntöihin.

– Tässä on yksi esimerkki. Emme saaneet laittaa pukukopissa musiikkia soimaan. En voi elää ilman musiikkia ja tanssimista. En ole hullu ihminen, joka haluaa muuttaa kaikki säännöt. Kaikilla on oma tapansa koota energiansa ja jakaa sitä muille.

– Pidän siitä, että tunnelma on iloinen ja yhtenäinen. Meidän on löydettävä tapoja siihen, yritin vain ajatella ryhmän parasta. Sain kyllä hieman epäluuloisia katseita. Hiljalleen tilanne parani, ja kauden jälkimmäinen puolisko oli meiltä hyvä.