VPS-leirissä odotetaan malttamattomina pääsyä Bröndbyn kimppuun Eurooppa-liigan toisella karsintakierroksella. Ensimmäinen osaottelu pelataan torstai-iltana Kööpenhaminassa.

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kävi jopa paikan päällä tutustumassa Bröndbyn pelitapaan.

– Hyvä vastustaja tulee eteen. Katsoimme ja analysoimme heidän otteitaan videolta heti Olimpija-ottelun jälkeen. Jäin Ljubljanaan ja matkustimme hallitusjäsen Petri Kuivamäen kanssa Itävaltaan katsomaan, kun Bröndby pelasi Rostovia vastaan, Vuorinen kertoi seuran nettisivuilla.

Ei ole ihan jokapäiväistä herkkua Veikkausliigassa pelaavan seuran päävalmentajalle päästä tutustumaan euro-vastustajaansa näin perusteellisesti. Ainakaan otteluparin jälkeen ei voi sanoa, etteikö jokaista kiveä olisi käännetty.

– Saimme hyvän kuvan paikan päällä. Kaikki, mitä ehdimme ennen tuota matkaa katsoa, piti aika hyvin paikkansa, Vuorinen jatkoi vielä.

Vuorisen mukaan Bröndby on astetta kovempi vastustaja ja selvästi erilainen joukkue kuin edellisellä kierroksella pudotettu Olimpija Ljubljana.

– Bröndby on hyvin valmennettu ryhmä, joka pelaa joukkueena hyvin. Pelaajatyypit ovat erilaisia kuin Olimpijalla ja he pyrkivät murtautumaan eri tavalla.

– Tämä on vielä astetta isompi seura. He ovat pelanneet kovia pelejä aikasemmin ja heillä on alla erittäin hyvä viime kausi. Joukkue on edellistä vastustajaa kovempi varsinkin, koska se on yhtenäisempi pelitavaltaan. Ei niinkään sen takia, että heillä olisi kalliimpia pelaajia tai joukkue olisi arvoltaan korkeampi, vaikka se on sitäkin, Vuorinen sanoi.