Vahvan pelin Shkendijaa vastaan HJK:n laitapuolustajana pelannut Juha Pirinen oli silminnähden todella pettynyt 1-1-tasapelin jälkeen. HJK:n Euro-taival päättyi FK Shkendijaa vastaan yhteismaalein 4-2.

– Tosi iso pettymys. Olin täysin luottavainen ensimmäisen osaottelun jälkeen, vaikka vähän huono tulos tuli Makedoniasta, että pystymme hoitamaan tämän kotona 2-0, Pirinen sanoi ottelun jälkeen SuomiFutis-sivustolle.

HJK hallitsi ensimmäisellä puoliajalla peliä ja loi vaarallisia tekopaikkoja. Klubi onnistui myös johtomaalin tekemisessä ja tauolle mentäessä HJK oli selvästi pelin päällä. Toinen puoliaika oli kuitenkin vaikeampaa. Shkendijan tasoitusmaalin jälkeen helsinkiläisten pelaaminen meni puskemiseksi.

– Lähdimme vähän liian nopeasti puskemaan ylöspäin. Olisi pitänyt jatkaa samalla tavalla, pitää pallo omilla ja vyöryttää hyökkäyksiä. Laitoimme liian nopeasti pidempää palloa samalla kuin jotkut olivat alempana hakemassa palloa. Sitten välimatkat venyivät ja sitä kautta hävisimme kakkospallot, Pirinen analysoi otteen katoamista toisella puoliajalla.

Eurooppa-liigasta putoaminen on kova pettymys, mutta sen käsitteleminen täytyy tapahtua nopeasti. Veikkausliiga jatkuu jo ensi sunnuntaina PS Kemiä vastaan, eikä turhiin pistemenetyksiin ole varaa, mikäli HJK haluaa palata mestariksi.

Kahtena edellisenä kautena HJK:n mestaruushaaveet ovat kaatuneet nimenomaan Euro-pelien kynnyksellä, jonka jälkeen Veikkausliigassa taso on laskenut. Pirisen mukaan ainoa hyväksyttävä tulos on nyt Veikkausliigan mestaruus.

– Ei auta kuin voittaa Veikkausliiga. Nyt harmittaa, tavoite oli mennä pidemmälle Eurooppa-liigan karsinnoissa, mutta nyt ei auta kuin keskittyä Veikkausliigaan. Nyt homma on hoidettava toisin kuin kahtena viime kautena täällä.

Paineet Veikkausliigan voitosta leijuvat nyt HJK:n pukukopissa. Euro-pettymys on käännettävä voimavaraksi, muuten mestaruushaaveet saattavat taas romuttua samalla tavalla kuin kahtena edellisenä kautena.