Ranskan Guayana saattaa joutua kurinpidollisien toimien kohteeksi peluutettuaan ranskalaista Florent Maloudaa FIFA:n sääntöjen vastaisesti.

Muun muassa Chelsean entinen pelaaja esiintyi Guayanan paidassa kun maajoukkue kohtasi CONCACAF:in Gold Cup -turnauksessa Hondurasin. CONCACAF on Amerikkojen Palloliitto.

FIFA:n sääntöjen mukaan pelaaja ei voi uransa aikana edustaa kahta eri maajoukkuetta. Malouda on pelannut 80 ottelua Ranskan A-maajoukkueessa.

CONCACAF:in edustaja kertoi Guayanan rikkoneen sääntöjä.

– Meillä on käytössä FIFA:n säännöt. Jos pelaaja on edustanut toista maata Euroopassa, hän ei voi pelata Amerikkojen Gold Cupissa, edustaja oli selventänyt.

Huolimatta osallistumisesta maanosien viralliseen turnaukseen, Ranskan Guayanaa eivät FIFA:n säännöt kuitenkaan kosketa. Guayana on nimittäin Ranskan merentakainen departementti ja hallintoalue.

Näin ollen maajoukkue ei voisi sellaisenaan esimerkiksi osallistua MM-kisoihin. Koska maajoukkue ei ole FIFA:n virallisesti tunnustama, eivät sen säännöt myöskään kosketa tätä Karibianmeren rannalla sijaitsevaa hallintoaluetta.

Maloudan on aiemmin annettu pelata Caribbean Cupissa.

Nyt asiassa on kuitenkin ristiriita, sillä CONCACAF on sitoutunut FIFA:n sääntöihin. Palloliitto on ilmoittanut ottavansa asian käsittelyyn välittömästi.

Mikäli Guayanan katsotaan rikkoneen sääntöjä, saatetaan 0-0 tasalukemiin päättynyt ottelu Hondurasia vastaan vielä kääntyä 3-0 tappioksi Euroopan Unioniin kuuluvalle Guayanalle.

Asiasta uutisoi BBC.