Muutama viikko takaperin valtavalla siirtosummalla Evertonista Manchester Unitedin vahvuuteen liittynyt Romelu Lukaku kertoi ESPN FC:lle olevansa onnellinen uuteen roolinsa isossa seurassa. Toisaalta nuorukainen myönsi, että kehittymisen varaa on vielä.

Antamassaan haastattelussa Lukaku kertoi, ettei voinut jättää Jose Mourinhon tarjoamaa mahdollisuutta käyttämättä. Mourinho nimittäin oli kertonut Lukakulle aikovansa uudelleenrakentaa joukkueen. Lukakun rooli uudessa Unitedissa tulisi olemaan olennainen.

Vaikka Mourinho oli kertonut avoimesti suunnitelmistaan ja Evertonin seurajohto junaili siirron, oli lopullinen päätös siirrosta ollut luonnollisesti Lukakulla.

– Loppujen lopuksi teen omat valintani, mies kertoi.

24-vuotiaalla on uudessa seurassaan valtavat saappaat täytettävänä. Kesän päätteeksi vaille uutta sopimusta jäänyt Zlatan Ibrahimovic, sekä Lukakun kanssa vastakkaiseen suuntaan lähtenyt seuralegenda Wayne Rooney jättävät ammottavan aukon seuran hyökkäyskalustoon.

Belgialainen kuitenkin uskoo pystyvänsä osoittamaan manchesterilaisille, että viime vuoden upea kausi Evertonin paidassa voidaan nyt uusia.

– Olen aina halunnut pelata tämän tasoiselle seuralle. Nyt olen täällä ja valmis ottamaan haasteen vastaan. Pyrin tietenkin tuottamaan mahdollisimman paljon seuran eteen.

Vaikka peliaikaa, sekä vastuuta on varmasti tulossa roppakaupalla, pysyy nuorukainen vielä nöyränä. Miehen ensimmäinen United -maali harjoitusottelussa Manchester Citya vastaan sai jotkut jo vertaamaan tätä Robert Lewandowskin tai Cristiano Ronaldon kaltaisiin suurnimiin. Kysyttäessä asiasta Lukaku hälventää vertaukset.

– Olen maalintekijä. Ja myös maalintekotilastoni on melko hyvä, mies pohti.

– Eurooppa-liigassa olen onnistunut ja nyt Mestarien liiga on seuraava haasteeni. En kuitenkaan missään tapauksessa ole Lewandowskin tai Ronaldon tasolla. Olen vielä kaukana sieltä, hyökkääjä torppasi väitteet rakettimaisesta noususta.

– Se on kuitenkin taso, jolle pyrin. Toki paljon on kiinni myös seurasta. Tahdon voittaa mestaruuksia ja tehdä kaikkeni, jotta seura menestyy, Lukaku summasi.