RoPS vahvisti rivejään chileläisellä Pablo ”Mota” Gonzalesilla. Sopimus kattaa loppukauden, mutta siihen kuuluu myös optio ensi kaudesta.

Gonzalesin siirto kiinnosti myös miehen kotimaassa Chilessä. Hänestä tuli nimittäin toinen chileläispelaaja Veikkausliigassa. 1990-luvun lopulla Veikkausliigassa pelasi Mauricio Soto, joka oli muuttanut perheineen Suomeen jo 5-vuotiaana.

– Olin yksikseni harjoittelemassa, kun uutinen vuosi julki. Puhelin alkoi pirisemään, sain haastattelukutsuja televisioon ja sanomalehtiin. Chilestä päin katsottuna Suomi on todella eksoottinen maa, Gonzales kertoi RoPS:n nettisivuilla.

Tähän asti chileläislaituri on pelannut vain Etelä-Amerikassa. Mukaan mahtuu otteluita muun muassa Etelä-Amerikan Mestarien liigassa. Gonzalesin tavoite on ollut kuitenkin pelata Euroopassa.

– Jokaisen eteläamerikkalaisen pelaajan unelmana on Eurooppa.

– Toki Veikkausliiga ei ole maanosan suurin sarja, mutta tämä on silti askel Euroopan puolelle, ja mahdollisuus vakiinnuttaa oma asema pelaajana. RoPS:n antama tilaisuus on minulle henkilökohtaisesti iso asia, ja haluan kantaa tämän vastuun kunnialla, Gonzales sanoi.

Gonzales on jo käytettävissä sunnuntaina, kun RoPS kohtaa FC Lahden vieraskentällä.

Muokattu 14.7. klo. 19.16: Korjattu, että Gonzales on toinen chileläispelaaja Veikkausliigassa.