Läpi kesän tiiviisti puolustaneen FC Lahden kausi Veikkausliigassa jatkui tiistaina maukkaalla 1-0-voitolla PS Kemistä. Voiton myötä lahtelaiset kasvattivat voittoputkensa jo kolmen ja tappiottoman putkensa peräti yhdeksän ottelun mittaiseksi.

Kauden 16 koitoksessa FC Lahti on nollannut vastustajan jo seitsemän kertaa. Oma verkko on heilunut kymmenesti, joka on HJK:n jälkeen toiseksi vähiten koko sarjassa.

– Sanoisin, että onnistuttiin aika hyvin kentän joka osa-alueella. Niin tavallaan puolustaessa kuin hyökätessäkin. Ainoa (haaste) on se maalinteko, laukauksia oli aikamoinen määrä. Niistä olisi pari-kolme pitänyt tehdä lisää, niin olisi ollut aika paljon helpompaa, FC Lahden kapteeni Mikko Hauhia kertaa ratkaisua SuomiFutikselle.

Kymmenen päästettyä maalia 16 ottelussa kertoo siitä, että sarjakolmonen on onnistunut puolustamisessa koko joukkueen voimin mainiosti. Sama trendi jatkui myös PS Kemin isäntänä.

– Me, koko joukkue, puolustettiin ylhäältä saakka hyvin. Totta kai se helpottaa pelaamista oman maalin edessä, kun pallot tulevat kauempaa. Vastustaja ei pääse pelaamaan meidän muodon sisään niin helposti. Tehtiin kentän joka osa-alueella puolustuskuvio aika hyvin, laitapakin paikalla idioottivarmoin ottein pelannut Hauhia kehaisee.

Onnistumiset ruokkivat

Jos puolustaminen on ollut FC Lahden vahvuus koko kauden ajan, niin vastaavasti hyökkäyspelaaminen on yskinyt toisinaan pahasti. Touko-kesäkuun vaihteessa joukkue pelasi peräti neljä 0-0-tasapeliä putkeen. Nyt onnistumisia on kuitenkin tullut, sillä kolmen edellisen kamppailun maaliero on komea 8-2.

– Puolustamisesta se lähtee. Viime peleissä on aika hyvin ollut laukauksia ja paikkoja. Onneksi on tullut maaleja ja onnistumisia, se näkyy kavereiden itseluottamuksessa heti. Oikealla tiellä ollaan siinä mielessä, kapteeni kehuu.

Hauhia ei suostu ottamaan toimivan puolustamisen kunniaa pelkästään alakerran piikkiin. Jossain määrin jopa yllättäjäjoukkueen paketti toimii koko kentällisen voimin.

– Joka vuosi on hiottu puolustamista samalla tavalla. Ehkä siellä on nyt tietyt roolit ja muut asiat osuneet kohdalleen. Joka jätkä tekee puolustusduunin kurinalaisesti, siihen on helppoa rakentaa. Kun puolustus pitää, niin maalejakin ruvetaan tekemään.

PS Kemiä vastaan niin Hauhia kuin toinen laitapakkikin Kalle Taimi tukivat joukkueensa hyökkäyksiä muutamaan kertaan yllättävän korkealla toppariparin Igor JovanovicPyry Kärkkäinen tukiessa selustan. Tällä hetkellä FC Lahden tekemisestä näkee sen, että onnistumiset ovat lisänneet itseluottamusta, jonka seurauksena pakitkin uskaltavat tehdä muutakin kuin puolustaa vastustajan ykkösalueen alueen sumppuun.

– Kyllä itseluottamus kieltämättä kasvaa jatkuvasti, kun onnistumisia ja maaleja tulee.