Rovaniemen Palloseura tiedotti aiemmin tässä kuussa kovasta vahvistuksesta, kun se kertoi keskikenttäpelaaja Charlie Traffordin siirtyvän seuraan puolalaisesta Sandecjasta loppukauden kestävällä sopimuksella, jossa on optio myös ensi vuodesta.

Kanadan ja Puolan passin omaava Trafford, 25, on palloillut Veikkausliigassa ennenkin. Otteluja on kertynyt tilille niin IFK Mariehamnin, Turun Palloseuran kuin Kuopion Palloseurankin paidassa.

Nykyinen pesti Suomessa on kestänyt vasta kahden ottelun verran, mutta Trafford on jo vakiinnuttanut paikkansa rovaniemeläisten keskikentän keskustassa. Voittotili hänellä on yhä avaamatta, sillä ensimmäisessä pelissä pisteet jaettiin tasan 1-1-tuloksella FC Lahden kanssa ja toisessa väännössä Seinäjoen Jalkapallokerho oli vahvempi lukemin 2-1.

RoPS ja Trafford janoavat kuitenkin lisää päänahkoja. Sekä mitalisijoille että karsijan paikalle on matkaa vain seitsemän pistettä.

– Tulin tänne voittamaan ja auttamaan joukkuetta, joten tietenkin halusin myös saada mahdollisimman ison roolin. Mutta iso merkitys on ollut myös joukkueella ja sillä, miten minut otettiin täällä vastaan. Sama koskee muitakin uusia pelaajia. RoPS on kuin perhe. Sen näkee kentälläkin, kuinka taistelemme toistemme ja joukkueen puolesta, kertoo Trafford RoPS:n verkkosivuilla.

– Jos pystymme edelleen kehittämään peliämme kuten SJK:ta vastaan, tulemme haastamaan tässä sarjassa minkä tahansa joukkueen. Tämä on taisteleva joukkue. Meillä on riittävästi nopeita jalkoja ja olemme vaarallisia. Kun voitamme tilanteita, pystymme myös pallokontrolliin. Meidän ei tarvitse pelätä ketään, vaan muiden pitäisi olla huolissaan meidän kohtaamisesta.