Arsenalin manageri Arsene Wenger aikoo tehdä muutoksia kokoonpanoonsa Eurooppa-liigan otteluihin keskittyäkseen täysillä Valioliigaan.

Wengerin miehistö sijoittui viime kauden päätteeksi Englannin pääsarjassa viidenneksi ja valmistautuu tällä hetkellä Euroopan ”kakkoskilpailuun” ensimmäistä kertaa 20 vuoteen. Ranskalaismanageri keskittyy kuitenkin ensisijaisesti kotimaan kilpailuihin, ainakin kauden alkupuolella.

– Tämä on meille hyvä mahdollisuus keskittyä täysillä Valioliigaan. Sanoisin, että Valioliiga on mielestäni noussut Mestarien liigan yläpuolelle kiinnostuksesta puhuttaessa, sanoi Wenger Independentin mukaan.

Arsenal lähtee Eurooppa-liigaan sijoitettuna joukkueena, joten joukkueelle on todennäköisesti luvassa vaikeita vierasreissuja maanosan kaukaisimpiin kolkkiin. Wenger aikookin säästellä tähtipelaajiaan pitkien vieraspelien rasitukselta varsinkin lohkovaiheessa.

– Tulen aina peluuttamaan joukkuetta, jolla on hyvät mahdollisuudet voittaa seuraava peli. Jos meillä on Eurooppa-liigassa mahdollisuus lepuuttaa joitain pelaajia, me tulemme tekemään niin. Mutta meidän on sopeuduttava kilpailun tasoon ja nähtävä ensin, millaisessa lohkossa pelaamme.

Eurooppa-liigan loppuottelu pelataan 16. toukokuuta 2018 Ranskan Lyonissa. Finaalin voittaja saa suoran paikan seuraavan kauden Mestarien liigan lohkovaiheeseen, kuten Manchester United, joka kaatoi keväällä Ajaxin Tukholman finaalissa 2-0.

Arsenalilla on kuitenkin 14 peliä matkaa Lyonin loppuotteluun, ja Wengerin mielestä hänen joukkueensa ei voi lähteä kauteen ajatellen, että Mestarien liigan paikka irtoaa Eurooppa-liigan kautta. Hänen mielestään Eurooppa-liigassa pärjäämisellä voi olla jopa negatiivinen vaikutus kotimaan sarjaan.

– En ole koskaan pitänyt siitä, sillä uskon, että sillä voi jossain vaiheessa olla vaikutusta mestaruustaistoon. Jos joukkue on huhtikuussa tilanteessa, jossa heillä on parempi mahdollisuus voittaa Eurooppa-liiga, niin he voivat ”ottaa rennommin” pääsarjassa ja siten keskittyä vähemmän siihen.