Barcelonan valmistautuminen kauteen on sujunut synkissä merkeissä. Uudella päävalmentajalla Ernesto Valverdellä riittää mietittävää, kun La Liiga käynnistyy perjantaina.

Barcelonan pitkäaikainen puolustaja Gerard Pique tunnusti Real Madridille kärsityn tappion jälkeen, ettei ole koko urallaan kokenut samanlaista eroa Realiin kuin nyt.

– Kausi on todella pitkä ja siinä on aikaa kehittyä. Mutta ensimmäistä kertaa Barcelonassa vietettyjen yhdeksän vuoden aikana koen, että olemme huonompia kuin Madrid, Pique kertoi Marcan mukaan.

Kieltämättä Real Madrid on ollut viime vuosina todella kovassa iskussa. Viime kaudella Real juhli toista vuotta putkeen Mestarien liigan voittoa, jonka lisäksi se vei myös Espanjan mestaruuden. Nyt tuli supercupin voitto, jossa kohtaavat viime vuoden liigamestari sekä cup-mestari.

Piquen mukaan Barcelonalla riittää tekemistä. Toisaalta nukkuva karhu on ainakin nyt herätetty.

– Nyt ei ole paras hetki joukkueena tai seurana. Meidän täytyy pysyä mahdollisimman lähellä (Real Madridia). On todella tärkeää meille, että elämme tappion kanssa ja hyväksymme, että Madrid oli parempi.

Piquen puheet ovat syytä ottaa tosissaan. Barcelonassa tiedetään kyllä, miten kurssi käännetään. Seura on osoittanut sen useasti aiemminkin. Myös päävalmentaja Valverde tarvitsee aikaa saadakseen oman filosofiansa iskostettua pelaajille.

Supertähti Neymarin myyminen PSG:hen oli varmasti kova pala kannattajille ja pelaajille. Siirto toi silti suuren määrän rahaa, jolla Barca voi vielä kesän siirtoikkunan aikana vahvistaa joukkuettaan. Barcelonan toimitusjohtaja Pep Segura antoikin jo lupaavia kommentteja siirtomarkkinoilta.

– Olemme lähellä Philippe Coutinhon ja Ousmane Dembelen hankkimista. Neuvottelemme siirtojen yksityiskohdista, mutta en voi sanoa muuta ennen kuin siirrot ovat maalissa. Toivomme, että he päätyvät Barca-paitaan, Segura kertoi TV3:n haastattelussa.