Britannian yleisradio BBC on tehnyt kattavan listauksen asioista, joiden uskotaan olevan FC Barcelonan Neymarin spekuloidun siirron taustalla. 25-vuotiaan brassitähden uskotaan tekevän – mahdollisesti jo huomenna – sopimus Paris Saint-Germainin kanssa.

BBC:n mukaan tärkein syy siirrolle, sekä Neymarin omasta näkökulmasta, että brasilialaisten kannattajien mielestä on miehen potentiaalin täydentyminen. Mikäli Neymar pysyy Lionel Messin apupoikana parhaat vuotensa, hän jää ikuiseksi miekankantajaksi.

Kuten lähes jokaiseen menestystarinaan, myös tähän liittyy epäonnistuminen. Neymar kasvoi ihaillen brassitähti Robinhoa, joka siirtyi Real Madridiin vuonna 2005. Aikanaan Robinhosta uskottiin tulevan maailman suurin ja kaunein pelaaja, joka ylittäisi jopa Pelen.

Mutta kuten tiedämme, toisin kävi. Robinhon ura ei ikinä saavuttanut sille varattua loistoa enää sen jälkeen, kun Realin kerrottiin ostaneen mies vain vipuvartena todelliselle kultahankinnalle: Cristiano Ronaldolle.

Lähde epäilee, että idolin lytätty ura on jättänyt Neymariin pysyvät jäljet. Tämän vuoksi Neymarin uskotaan olevan varovainen oman siirtonsa suhteen.

Neymar ei ole koskaan myöskään voittanut Kultaista palloa. Niin pitkään kuin mies muodostaa Kolmen Amigon hyökkäyksen yhdessä Messin ja Luis Suarezin kanssa, on voittoa todennäköisesti mahdoton saavuttaa.

Tulevalla kaudella Neymar tulee täyttämään 26 vuotta. Täydellisessä kunnossa oleva mies voisi nousta Ronaldon ja Messin rinnalle päälliköiden omaa seuraansa. Onnistuneena johtotähtenä mies kykenisi parhaimmillaan viemään maajoukkueensa voittoon ensi kesän MM-kisoissa.

Jos Barcelonassa on tilaa vain yhdelle seriffille ja Messiä ei tulla tämän uran aikana myymään, on Neymarin päätettävä jatkaako hän varmoja voittoja keräävässä Barcelonassa vai lähteekö hän omalle tielleen Ranskan pääsarjaan.