BBC arvioi, että Liverpool pelaa tyhmänrohkeaa peliä FC Barcelonan kanssa kaupassa Philippe Coutinhosta.

BBC:n toimittajan Jermaine Jenasin mukaan seura vain vahingoittaa itseään kieltäytyessään myymästä pelaajaa La Ligan suurseuralle.

Liverpool hylkäsi viimeksi eilen Barcelonan 125 miljoonan euron tarjouksen brasilialaisesta keskikenttäpelaajasta. Liverpool on kesän mittaan vakuuttanut, että pelaaja ei ole kaupan ja että mikään rahasumma ei tule muuttamaan tätä asiaa.

– Toki Coutinho on pelannut hyvin Liverpoolissa ja toisaalta seura on kehittänyt häntä paljon. Mutta fakta on, että nyt on käsillä sellainen sopimus, joka ei tule toistumaan Liverpoolille tai Coutinholle, Jenas selventää.

– Liverpool ei tule näkemään vastaavaa rahasummaa tarjottavan enää pitkään aikaan.

Näin ollen Jenasin mielestä Liverpoolin tulisi hyväksyä kauppa ja antaa Coutinhon seurata unelmiaan Espanjan kentistä. Jättimäisen rahapotin seura voisi käyttää oman pelaajatuotantonsa kehittämiseen.

Jenasin mukaan kyse ei ole enää niinkään jalkapallosta. Sen sijaan pelissä on valta-asema ja kunnia. Tilanne muuttui sen jälkeen, kun seurojen omistajat ottivat isommat roolit kaupankäynnissä.

Entinen Tottenhamin ja Newcastlen pelaaja Jenas toisti vanhaa mantraa, että kyseessä on hyvin erityislaatuinen ajanjakso. Barcelona on vailla huippuhyökkääjää, mutta sillä on rutkasti rahaa käytettävänään. Toisaalta ne hyökkääjät, joita seura tahtoisi ostaa, eivät ole kaupan.

BBC:n jalkapallouutisoinnin uutispäällikko Phil McNulty esitti pätevän kysymyksen, että ymmärtääkö Barcelona vihdoin, ettei se tule saamaan Coutinhoa. Tajuaako seura viimein lopettaa vonkaamisen, jos mitään ei kerran ole, tai tule, tarjolle.