Bundesliigajoukkueet ovat viime vuosina osoittaneet kasvavaa kiinnostusta elektronista urheilua kohtaan. Ala kasvaa jatkuvasti ja näin ollen myös sponsorit ovat enenevissä määrin kiinnostuneita lajin tarjoamista mahdollisuuksista. Muun muassa FC Schalke 04, sekä VFL Wolfsburg ovat aloittaneet omat e-urheilujoukkueensa.

Borussia Dortmund ei ole kuitenkaan kiinnostunut lajista. Seura ilmoitti, ettei aio investoida rahaa lajiin, vaikka ymmärtääkin sen potentiaalin. Syynä tähän on, että Borussia Dortmund jalkapalloseura ja sellaisena se aikoo pysyä.

– Pysymme ydinosaamisalueemme äärellä. Kieltäytyminen e-urheilusta ei tarkoita, ettemmekö ottaisi lajia tosissaan. Roolipelit tai ego-ampumispelit eivät sovi meille, Borussia Dortmundin markkinointijohtaja Carsten Cramer kertoi.

Borussia Dortmund on aiemmin hyötynyt huomattavasti Pro Evolution Soccer -videopelin tuomasta julkisuudesta. Yhteistyö videopelivalmistaja Konamin kanssa on Cramerin mukaan tärkeä asia seuralle.

E-urheilu on valtavassa kasvussa Saksassa. Ilmiöstä kertoo paljon se, että Saksan liittokansleri Angela Merkel osallistui tiistaina Camescomiin, joka on Kölnissä vuosittain järjestettävä videopelimessu.

Lähde: Kicker