Brittilehti Independent kysyi tänään pitkässä artikkelissaan, kuvaako brassipelaaja Paulinhon hankinta FC Barcelonan kyvyttömyyttä tuottaa enää supertähtiä omassa nuorisoakatemiassa.

Barcelona vahvisti maanantaina ostaneensa Paulinhon Guangzhou Evergrandesta 40 miljoonan euron hinnalla. Siirtoa on kammoksuttu, sillä mies floppasi Tottenhamissa ennen siirtymistään Euroopan sarjoja huomattavasti alempitasoiseen Kiinan Superliigaan. Moni on ihmetellyt, uskooko Barcelona oikeasti, että Paulinhosta on korvaajaksi Paris Saint-Germainiin lähteneelle Neymarille.

Samalla kysymykset seuran omasta pelaajatuotannosta ovat nousseet tapetille. Minkä vuoksi aiemmin suurta glooriaa nauttinut La Masia ei tuota seuralle pelaajia, joita voisi nostaa edustusjoukkueeseen?

Paulinhon kaltaisien pelaajien ostaminen suurella rahalla ei olisi tullut edes kyseeseen vielä vuosikymmenen alkupuolella, kun Pep Guardiola johdatteli Barcelonan Mestarin liigan voittoon. Vuoden 2011 joukkueessa Guardiolalla oli avauksessaan seitsemän La Masiasta valmistunutta peluria.

Independent nostaa esiin mahdollisuuden, että jalkapallosta on tullut hektisempää. Nuorien pitäisi nousta tähteyteen entistä nopeammin. Vastaavasti pelaajakaupat syntyvät pikaisella aikataululla ja näin ollen myyvät seurat tarvitsevat äkkiä korvaavan pelaajan.

Barcelonan tapaa myydä Neymar jättimäisen 222 miljoonan euron shekin edessä pidetään Independentissä hieman lyhytkatseisena. Toki summalla saadaan paljon aikaiseksi, mutta La Ligan voittoon tarvitaan pisteitä heti kauden alusta. Näin ollen seuran miehistön tulisi olla valmis heti ensimmäisestä pelistä alkaen.

Barcelonan b-joukkue pelaa tällä hetkellä Espanjan kolmannella sarjatasolla. Joukkueesta ei enää nosteta pelaajia ykköstiimiin samalla tahdilla kuin kultavuosina. Arkkivihollinen Real Madrid sen sijaan syventää hyökkäystään omalla tuotannollaan.

Independent ennustaa, että Barcelona ei ole vielä menettämässä suurjoukkueen asemaa Espanjassa. Toisaalta brittilehti näkee, että seuran tila ei ole nähnyt vielä allonpohjaa ja ensi kaudeksi on turha odottaa suurta menestystä.