Kylian Mbappe on jätetty kokonaan pois AS Monacon kokoonpanosta, kun joukkue matkaa tänään perjantaina Metzin vieraaksi Ranskan Ligue 1:ssa.

Nuori ranskalaistähti pelasi 75 minuuttia kauden avauspelissä Toulousea vastaan, mutta seuraavan Dijon-ottelun hän seurasi kokonaisuudessaan vaihtopenkiltä.

Mbappe, 18, on ollut kesällä vahvasti yhdistettynä Euroopan suurseuroihin, ja viime aikoina Monacon kilpailija Paris Saint-Germain on näyttänyt olevan lähimpänä hänen kaappaamistaan.

Monacon päävalmentajan Leonardo Jardimin mukaan teinitähden viimeviikkoisessa penkkikomennuksessa ei ollut kyse rangaistuksesta, vaan pelaajan suojelemisesta.

– Rangaistiinko Mbappea? Ei, ei missään tapauksessa. Ottaen huomioon kaiken, mitä tämän 18-vuotiaan pojan ympärillä tapahtuu, on meidän vastuullamme suojella häntä myrskyltä, selvensi Jardim torstain lehdistötilaisuudessa The Mirrorin mukaan.

– Tulen aina suojelemaan pelaajia, jotka tarvitsevat sitä. Filosofiani on peluuttaa vain pelaajia, jotka ovat sataprosenttisesti käytettävissämme. Kylian ei ole sataprosenttisessa kunnossa.

– Se (penkitys) oli seuran päätös. Se tarkoittaa, että se oli minun, varapresidentti Vadim Vasilyevin ja urheilutoimenjohtaja Antonio Cordonin päätös.