Evertonin hollantilaismanageri Ronald Koeman ei peitellyt tyytyväisyyttään, kun hän hehkutti konkarihyökkääjää Wayne Rooneya maanantain Manchester City -ottelun jälkeen.

Rooney, 31, iski joukkueensa ainoan osuman 1-1-tasatulokseen päättyneessä ottelussa. Kyseessä oli englantilaishyökkääjän 200. maali Valioliigassa. Hän teki maalin myös, kun Everton voitti Valioliigan avauskierroksella Stoke Ctyn 1-0.

– Hän on yhä sellainen pelaaja, jonka jokainen manageri tarvitsee joukkueeseensa, ja Evertonille hän on vielä enemmän. Hän on palannut kotiin, iloitsi Koeman Goalin mukaan.

– Meillä on nuoria pelaajia, kolme parikymppistä peluria, jotka tekivät hyvää työtä kentällä. Hän (Rooney) on näiden nuorien pelaajien opettaja.

– Me haluamme voittaa pokaaleja, ja hän tietää, miten se onnistuu. Se on iso askel eteenpäin nuorille pelaajille. Stokea vastaan olin erittäin tyytyväinen hänen suoritukseensa. Hän osoitti tänään nokkeluutensa tietämällä jokaisella hetkellä, mikä on oikea ratkaisu, hehkutti Koeman maanantaina.

Myös Rooney itse oli tyytyväinen maanantain esitykseensä ja erityisesti hänen juhlamaaliinsa. Hänen edellään kaikkien aikojen maalintekijätilastossa on vain Alan Shearer 260 osumallaan.

– Liittyminen Alan Shearerin joukkoon (yli 200 maalia) tuntuu mahtavalta, mutta minulla on vielä paljon tehtävää, jotta saan hänet kiinni. Se oli hieno hetki, ja toivottavasti niitä on luvassa vielä paljon.