Espanjan La Ligan hallitseva mestari Real Madrid avasi pääsarjakautensa sunnuntaina 3-0-vierasvoitolla Deportivo de La Corunasta. Ottelun maaleista vastasivat Gareth Bale, Casemiro ja Toni Kroos.

Madridilaisten rutiinivoittoa varjosti joukkueen kapteenin Sergio Ramosin ulosajo ottelun viime hetkillä.

Ramos, 31, otti ensimmäisen varoituksensa toisen jakson alussa kahinoinnista Fabian Schärin kanssa ja jälkimmäisen lapun ottelun loppuhetkillä, kun tuomari katsoi hänen rikkoneen Borjan Vallea ilmakaksinkamppailussa.

Espanjan maajoukkuetoppari nousi ulosajonsa myötä La Ligan historian jaetulle kärkipaikalle saatujen punaisten korttien määrässä. Hänellä ja uransa lopettaneilla Pablo Alfarolla ja Xavi Aguadolla on nyt kaikilla 18 punaista korttia mieheen.

Real joutuu pelaamaan seuraavan sarjaottelunsa Valenciaa vastaan ilman Ramosia ja ykköstähteään Cristiano Ronaldoa, joka kärsii viiden ottelun pelikieltoa Espanjan supercupissa saamastaan ulosajosta ja tuomarin tönimisestä.

Ramos perkasi Deportivo-ottelun jälkeen mietteitään Realin viime peleissä saamista pelikielloista.

– Voimme kaikki puhua vapaasti. Kaikki eivät pidä siitä, että pärjäämme niin hyvin, mutta meidän yöuniamme se ei häiritse. Ottelussa oli joitain kiistanalaisia tilanteita. Oli tärkeää aloittaa kausi voitolla, mutta kun sinut ajetaan ulos kentältä ankaralla toisella keltaisella kortilla… sanoi Ramos ESPN:n mukaan.

Madridilaisten kapteeni on kerännyt 23 punaista korttia 526 pelissä Realin riveissä. 143 maaottelussa hän ei ole kuitenkaan katsellut punaista kertaakaan. Hän ei usko, että hän on espanjalaistuomarien silmätikku, mutta toivoo, että Espanjan tuomarit ottaisivat mallia Englannin sallivammasta linjasta.

– En usko, että päätöksiä tehdään etukäteen, mutta joskus ihmisten olisi hyvä keskittyä enemmän. Ehkä tuomarit sallivat enemmän Mestarien liigassa ja maaotteluissa. Meidän pitäisi katsoa hieman enemmän Englannin mallia, jossa tuomarit antavat pelata enemmän. He katsovat myös tilanteita enemmän jälkikäteen ja antavat rangaistuksia sukeltamisesta. Se on parempi kuin meidän käytäntömme.