Vahvaa juniorityötä tekevä FC Inter panostaa jatkossakin siihen, että omia pelaajia nostetaan edustuksen rinkiin.

Päävalmentaja Job Dragtsma aikoo antaa useille A-nuorten SM-kultaa voittaneille omille junioreille mahdollisuuden joukkueen valmistautuessa kauteen 2012.

– Ajatukseni on aloittaa vuoden 2012 harjoitukset 13-14 kokeneemmalla sopimuspelaajalla. Lisäksi aiomme kutsua harjoituksiin lukuisia A-junioreissa SM-kultaa voittaneita nuoria, kuten Niklas Harjulan, Thomas Kaplaksen, Aleksi Laihon ja Joel Lehdon. Heillä ja muutamilla muilla nuorilla on nyt mahdollisuus näyttää olevansa edustusjoukkueen sopimuksen arvoisia, Dragtsma kertoo Interin verkkosivuilla.

Erityisiä odotuksia Dragtsmalla on jo aiemmin edustusjoukkueeseen sopimuksen saaneilta A-juniorien pelaajilta.

– Jo viime kaudella Kalle Kauppi osoitti lupaavia otteita ja tulevalla kaudella hänen täytyy tähdätä jo avauskokoonpanon paikkaan. Myös Solomon Duah on ollut jo koko vuoden edustusjoukkueen mukana. Ensimmäinen vuosi on aina enemmän tutustumista ja totuttelemista, mutta nyt hänenkin pitäisi taistella jo täysillä peliajasta muiden kanssa, valmentaja muistuttaa.

Dragtsma myös arvelee, että tulevina viikkoina varmistuu lisää jatkosopimuksia. Sen sijaan Interin ovat jo jättäneet odotettua pienempään rooliin viime kaudella jääneet Domagoj Abramovic, Frank Jonke, Daniel Osinachi sekä Federico Scoppa, jonka sopimus on purettu yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa.

//