OPS tavoittelee tosissaan jopa Euroopan kenttiä ja tätä tavoitetta vahvistaakseen seura nimitti uuden myynti- ja urheilutoimenjohtajan.

Monissa liemissä keitetty Kari Vaalto hyppäsi manageri Miika Juntusen eurojunaan, jonka välitavoite on Veikkausliiga.

SuomiFutis.com-sivusto haastatteli Juntusta, joka uskoo vahvasti liigapaikkaan – Juntunen tietää usean nykyisen liigaseuran taloudelliset vaikeudet. Annetaan Juntuselle puheenvuoro.

Kari Vaalto kertoo seuran kotisivuilla, että OPS:n välitavoitteena on liigapaikka. Miten pitkällä tähtäimellä liigan ollaan menossa ja mikä on lopullinen tavoite?

Lopullinen tavoite on se, että Ouluun pitää saada taas se Liverpool-ilmiö mikä täällä oli 70-80-luvuilla, jolloin täällä pelattiin eurocup-pelejä.

Minkälaisia muutoksia seuraan tarvitaan, jotta paikka liigassa voidaan vakiinnuttaa?

Organisaatiota pitää vahvistaa ja myös taloutta, johon meillä auttaa tuo OPS TV-taulut, joista saadaan tuloja. Sitten kolmantena asiana on oman harjoituskeskuksen ja seurarakennuksen rakentaminen, johon kuluu yli 4 miljoonaa euroa. Pitää tosin vielä katsoa, milloin päästään rakentamaan sitä.

Mutta kun kysyit, että kuinka pitkällä tähtäimellä ollaan liigaan menossa, niin toivottavasti joulukuun 15. päivä. Me olemme ensimmäisenä varasijalla, mikäli joku seura ei saa paikkaa.

Kotisivuillanne tosiaan mainitaan, että OPS on ykkösvaihtoehto liigaan, mikäli joku muu menettää paikkansa. Tiedätkö onko jokin seura mahdollisesti tällaisen tilanteen edessä?

No ei niinkään jokin seura, vaan kuudella seuralla on taloudellinen tilanne tiukka. Me lähetetään Helsinkiin liigalisenssihakemus ensi viikolla ja uskoisin, että meidän hakemuksemme näyttää siellä hyvältä.

//
Luis Vanderlei ei jatka enää OPS:ssä ensi kaudella. Mitkä syyt johtivat tähän?

Hän ei saanut viisumia perheelleen, vaikka sitä haki. Se oli yksi syy. Toinen syy oli, että Luis on pelannut meillä hyvin kolme vuotta ja ollut nostamassa meitä kakkosesta ja nyt alkoi jo väsymys vähän painaamaan jo jalassa.

Kauden aikana tuli muun muassa yhdeksän keltaista korttia, mikä ehkä osoittaa, että hän ei ihan pysty enää kamppailemaan sääntöjen mukaisesti.

Olisiko hän tahtonut jatkaa?

Jos oltaisiin lähdetty neuvottelemaan, niin ehkä yhteisymmärrys olisi löytynyt, mutta nyt nähtiin parhaaksi tämä ratkaisu.

Mainitsit aiemmin tänä vuonna Kalevassa, että ”mistään ei löydy sellaista määrää riihikuivaa, joka pelastaisi seuran (AC Oulun)”. Pysytkö vielä tämän väitteen takana ja kuinka kauan uskot seuralla olevan vielä elinaikaa?

Minä en ota kantaa AC Ouluun, yritetään vaan keskittyä omiin asioihimme.

Olisiko oululaiselle jalkapallolle hyväksi, mikäli OPS olisi ainoa seura kaupungissa?

Koko Suomelle olisi hyväksi, mikäli OPS pelaisi liigassa. Nyt puoli Suomea jää vaille jalkapalloa, kun Kuopion yläpuolella ei ole liigajoukkuetta.

//