Arsenalin suomalaistähti Carl Jenkinson on yllättänyt suomalaiset futisfanaatikot hyvässä ja pahassa.

Moni meikäläinen pitää Jenkinsonia läpimurtopelaajana, jonka tulisi vääjäämättä saada kutsu Mixu Paatelaisen Huuhkajiin. Sen sijaan paatuneimmat kyynikot ovat sitä mieltä, että vasta 19-vuotias nuorukainen pelaa ”väärässä sarjassa” tai ”liian kovassa seurassa” Valioliigassa ja Mestarien liigassa.

”Olen aina uskonut itseeni”

Jenkinsonin harppaus kovimmalle tasolle on ollut hämmästyttävän nopea. On selvää, että Jenkinson on vielä raakile, mutta nyt hän saa parasta oppia parhailta kivikovassa Valioliigassa. Ja mikä parasta, perisuomalainen nöyristely ei paista Jenkinsonista, sillä hän uskoo itseensä.

– Tottakai kritiikki satuttaa, koska et ikinä halua kuulla negatiivista itsestäsi, mutta olen aina uskonut itseeni, Jenkinson sanoo London24:lle.

– Olen aina uskonut, että pystyn pelaamaan tällä tasolla, huipulla. Jalkapallossa on aina ihmisiä, jotka epäilevät ja sanovat, että et ole tarpeeksi hyvä. Se on sama jokaisen pelaajan kohdalla. Se on minusta kiinni, että teen kovasti töitä ja todistan, että ne ihmiset ovat väärässä.

//