Lauantaina kello 16.30 Suomen aikaa Saksan pääsarjassa pelataan kauden kuumin paikallisottelu. Borussia Dortmundin ja FC Schalken kohtaamiset herättävät aina tunteet pintaan.

Suomalaishyökkääjä Teemu Pukki pääsee kokemaan tämän myrskynsilmän nyt ensimmäistä kertaa. Vaikka nuorukainen on varmasti viime viikkojen aikana saanut kuulla aiheesta, ei derbyn merkitystä seurojen kannattajille voi tajuta vasta kuin stadionilla ilmassa olevaa ylimääräistä sähköisyyttä aistimalla.

Dortmundin sankarista Schalken legendaksi?

Pukki nousi Borussia Dortmundin fanien sankariksi iskemällä HJK-paidassa kolme osumaa Schalken verkkoon Euroopan liigan karsintakierroksella. Dortmundilaissilmin suomalaiskärjestä kuoriutui kuitenkin petturi, kun hän allekirjoitti sopimuksen gelsenkircheniläisten kanssa.

Pukkia on uudessa saksalaisseurassa hehkutettu heti Saksaan saapumisesta saakka. Vierasottelussa Hannoveria vastaan hyökkääjän iskemät kaksi osumaa nostivat tuota suitsutusta entisestään. Ratkaiseva maali Dortmundin verkkoon ja Pukki olisi yhdessä hetkessä Schalken elävä legenda!

Suomalaisen mahdollisuudet avauskokoonpanoon lauantaina ovat todennäköisesti melko pienet, vaikka oikea laituri Jefferson Farfan onkin yhä sivussa. Paikka legendaksi on tarjolla myös vaihdosta ottelun ratkaisevalle.

SuomiFutis.com-sivusto seuraa kuumaa paikallistaistoa tarkasti stadionilla olevan avustajamme välityksellä. Tarvittaessa saamme ottelun jälkeen Pukkiin liittyvät kommentit niin valmentajilta kuin pelaajiltakin.

//