Todellinen suomalainen futislegenda Jari Litmanen ei kauden 2011 päätteeksi tyylilleen uskollisena suostunut spekuloimaan, jatkuuko kunniakas ura vielä ensi vuonnakin.

HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen ei jätä SuomiFutis.com-sivustoln haastattelussa arvailuille sijaa siitä, millaisen päätöksen hän haluaa kuulla ”Kuninkaan” ja toisen kokeneen pelaajan, Aki Riihilahden, suusta.

– Vaikka Litmanen ja Riihilahti eivät niin paljon pelejä pelanneet kokonaan, niin silti heidän merkityksensä joukkueelle oli todella suuri ja tärkeä. Otetaan vaikka esimerkkitilanne: treeneissä kun joskus homma ei maistu, niin pelkkä Litmasen paikallaolo riittää siihen, että jokainen haluaa tehdä harjoitteen paremmin, Muurinen summaa konkareiden henkistä arvoa.

– Jari oli itse pettynyt kauteensa polvivamman takia. Jarin superjuttu oli Suomen cupissa voittomaalin tekeminen. Jari omalla karismallaan on suuri apu harjoituksissa, kun jokainen vaan Jarin läsnä ollessa haluaa olla parempi.

”Aki ei pelkää mitään eikä ketään”


Riihilahtea mestarivalmentaja kutsuu "ihmeelliseksi kaveriksi".

- Aki oli todella tärkeä europeleissä. Hän tuo voitontahtoa. Kenellekään pelaajalla yli 30-vuotisen urani aikana en ole havainnut yhtä hyvää itseluottamusta. Aki ei pelkää mitään eikä ketään. Aki on ihmeellinen kaveri. Hän vaan paikkaa omat heikkoutensa aina jollain muulla vahvuudella, Muurinen tietää.

HJK-luotsi kiteyttää lopulta toiveensa vielä kerran kolmeen selkeään lauseeseen:

- Toivon, että molemmat jatkavat. Molemmilla olisi aivan ehdottamasti vielä annettavaa pelikentillä. Molemmat olisivat meille edelleen tärkeitä pelaajia.

Julkaisemme Antti Muurisen laajan erikoishaastattelun joulun jälkeisellä viikolla. Sitä ennen tarjoilemme joulun tienoilla muutamia makupaloja tulevasta – pysy siis kuulolla!

Haastattelu: Jaakko Käyhkö