SuomiFutis.com kyseli tällä kertaa mitä KuPS:lle kuuluu päävalmentaja Esa Pekoselta. Kuopiolaisluotsi kertoi muun muassa, että uusia on pelaajia on odotettavissa ja että viimekin kaudella maaleja mättänyttä Dickson Nwakaemea ei todennäköisesti ensi kaudella Suomessa nähdä. Joukkuen vahvistaminen keskittyykin yläkertaan.

Mitä KuPS:ssa on tehty joulukuun aikana?

Me ollaan treenattu. Aerobisia harjoitteita, juoksua ja voimaharjoittelua. Vähän pallonkin kanssa ollaan pyöritty.

Mihin keskitytään tammikuun puolella?

Aika paljon samaa, rakentavaa treeniä ja perusharjoittelua. Testit sitten kertovat tarkemmin mihin tarvitsee keskittyä, mutta varmaankin ensimmäiset kaksi-kolme viikkoa samalla menolla jatketaan. Vähän tietysti pitää muutoksia tehdä, että ei liian yksitoikkoiseksi käy.

Sitten kun porukka alkaa olla paremmin koossa niin voidaan ruvetaan enemmän pelillisiä harjoituksiakin tekemään. Tähän mennessä meillä on ollut aika paljon henkilökohtaista harjoittelua.


Onko testeissä tällä hetkellä ketään kiinnostavia pelaajia?

Ei ole tässä ennen joulua. Tammikuussa vasta katsotaan niitä asioita.

Mikä on Dicksonin (Nwakaeme) tilanne? Pelaako hän Kuopiossa ensi vuonna?

Sanotaan näin, että en usko. On se tietenkin mahdollista, mutta oletan, että hän pelaa Suomen ulkopuolella. Emme ole olleet hänen kanssaan yhteydessä.

Onko talvella odotettavissa siirtoja sisään tai ulos?

Kyllä, viisi pelaajaa hommataan. Katsotaan myöhemmin missä vaiheessa ja ketkä.

Mille paikoille nämä pelaajat tulevat?

Pääsääntöisesti keskikentälle ja hyökkäykseen, mutta saattaa olla, että alakertaankin tulee yksi. Me saimme (Etchu) Taben, (Pyry) Kärkkäinen jatkaa ja (Pietari) Holopainen jatkanee, eli keskikenttä ja yläkerta on tärkeimmät.

Millä tavoitteilla Liigacuppin?

Niin kun tähänkin asti: se palvelee meidän valmistautumista sarjaan ja Suomen Cuppiin, jotka ovat meidän päätavoitteemme. Tietysti sikäli Liigacup on tärkeä, että se helpottaa Suomen Cupissa menestymistä.

//