Suomen Niklas Moisanderilla oli vaikea iltapuhde sunnuntaina Hollannin liigassa, jossa maajoukkukapteenin seurajoukkue AZ Alkmaar – Eredivisien sarjajohtaja – tuli Heerenveenin pieksämäksi rumin luvuin 1 – 5. Moisander itse joutui vaihtoon 61. minuutilla. Niki Mäenpää ja Thomas Lam lämmittivät penkkiä.

Heerenveen meni ensi kerran johtoon 14. minuutilla Bas Dostin maalilla, mutta AZ nousi jo 20. minuutilla tasoihin Jozy Altidoren laukauksella. Tämän jälkeen Moisanderin joukkue jäi jalkoihin päästäen ensimmäisellä puoliajalla kaksi maalia lisää (31′ Rajiv Van La Parra, 46′ Filip Djuricic) ja toisella vielä toiset kaksi (48′ Ramon Zomer, 74′ Luciano Narsingh).

Tappiosta huolimatta sarjan kärkijoukkue on yhä kolme pistettä edellä PSV:tä, joka on pelannut vieläpä yhden ottelun enemmän. PSV otti niin ikään takkiin sarjakierroksella Feyenoordilta. Heerenveen puolestaan on kuudentena 18-joukkueisessa sarjassa.