Suomen Palloliitto (SPL) ja Stadion-säätiö ovat sopineet jalkapallon A-maajoukkueen kaikkien MM-karsinnan kotiotteluiden pelaamisesta Helsingin Olympiastadionilla.

Huuhkajat avaa karsinnan Brasiliassa 2014 pelattavaan MM-lopputurnaukseen kotiottelulla Ranskaa vastaan 7.9.2012. Lokakuun 12. päivä Georgia vierailee Helsingissä vuoden 2012 viimeisessä karsintaottelussa. Stadionsopimuksen myötä myös Valko-Venäjä (7.6.2013) ja Espanja-ottelut (6.9.2013) pelataan Olympiastadionilla.

– Olympiastadion on ollut viime vuodet Huuhkajien karsintapelien kotikenttä, jossa Pohjoiskaarre on noussut jo käsitteeksi ja yleisö joukkueemme kahdenneksitoista pelaajaksi. Urheilullisesti meille oli tärkeintä saada takuut siitä, että pelikenttä on ensiluokkaisessa kunnossa kaikissa karsintaotteluissa. Sopimus mahdollistaa meille myös stadionin käytön syksylle 2012 suunniteltuun hyväntekeväisyystapahtumaan, josta kerromme lisää lähiaikoina, Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen kertoi liiton tiedotteessa.

– Olen iloinen, että maajoukkueemme kotipesä on tulevissakin MM-karsintaotteluissa Olympiastadion. Pohdimme parhaillaan yhdessä Suomen Palloliiton kanssa, miten Olympiastadionia kehitetään niin, että se palvelee jalkapalloa mahdollisimman hyvin myös tulevina vuosina, toteaa Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen.

MM-karsintaotteluiden lipunmyynti aloitetaan alkuvuodesta 2012. Palloliitto tiedottaa myöhemmin lippujen hinnoista ja myynnin aikataulusta.

//