FC Schalke oli vielä vajaa kuukausi sitten vahvasti sitä mieltä, että suomalaishyökkääjä Teemu Pukki saa pelata saksalaisjoukkueen väreissä Eurooppa-liiga helmikuussa starttaavassa cup-vaiheessa. Myös Pukin siirron yhteydessä gelsenkircheniläiset vakuuttivat, että heillä on Huuhkaja-kärki käytössään lohkovaiheen jälkeen.

Saksalaisseuralle kävi kuitenkin pohdinnoissa paha moka: He tulkitsivat HJK:ta vastaan pelatut kaksi ottelua Eurooppa-liigan karsintakierrokseksi, vaikka kyseessä oli jo varsinaiseen kilpailuun kuuluva play-off-kierros, jossa taisteltiin paikoista lohkovaiheeseen.

Uefan säännöt sanovat, ettei pelaaja voi edustaa kahta eri seuraa Eurooppa-liigassa saman kauden aikana. Näin ollen Pukki käytti edustusoikeutensa Helsingin Jalkapalloklubin mukana, eikä saa pelata keväällä euro-otteluja Schalke-paidassa. Mikäli Schalke olisi mukana Mestarien liigassa, Pukki saisi pelata.

SuomiFutis.com käynnisti Schalken tutkimukset


Pitkin syksyä suomalaismediassa on ollut ristiriitaista tietoa Pukin edustusoikeudesta, joten päätimme tarkistaa asian. SuomiFutis.com-sivuston avustaja otti gelsenkircheniläisten jatkopaikan ratkettua yhteyttä Schalkeen ja kysyimme varmistusta Pukin edustusoikeuteen eurokentillä. Tuolloin saksalaisseuran edustaja oli vakuuttunut Pukin edustuskelpoisuudesta, mutta seura lupasi vielä tarkistaa asian.

Tänään perjantaina Schalken manageri Horst Heldt myönsi, että tutkimuksissa on selvinnyt Pukin ja seuran kannalta ikävä tieto.

- Tarkistimme asian ja meidän näkemyksemme mukaan Pukilla ei ole edustusoikeutta kuluvan kauden Eurooppa-liigassa. Ottelut HJK:ta vastaan olivat osa itse kilpailua, eivät sen karsintaa, Heldt ilmoitti SuomiFutis.com-sivuston avustajalle.

Schalke kohtaa helmikuussa Eurooppa-liigassa tshekkiseura Viktoria Plzenin. Nyt viimeistään on selvää, että ottelut pelataan ilman Teemu Pukkia.