Suomalaishyökkääjä Teemu Pukin erinomainen syksy sai vuoden viimeisessä ottelussa murheellisen lopun. Saksan hallitseva cup-mestari FC Schalke putosi kisasta Mönchengladbachin kustannuksella ja Pukki sai saksalaislehdistöltä murskakritiikit pelisuorituksestaan.

Schalken putoaminen cupista tapahtui joukkueen katastrofaalisen pelin jälkeen. Tähtihyökkääjä Klaas-Jan Huntelaar räpätti itselleen punaisen kortin 47. minuutilla ja Jermaine Jones saalisti niin ikään ulosajon aivan loppuminuuteilla.

Schalken kovimmasta aseesta, hyökkäyspelistä, ei näkynyt jälkeäkään. Niinpä kotijoukkue rynni kahdeksan parhaan joukkoon 3-1 maalein. Pukki vaihdettiin kentältä puoliajalla.

– Kaksi hyvää pystysyöttöä – siinä kaikki teot suomalaiselta, joka ei kyennyt peittoamaan vastustajiaan ja jonka rajat siten tulivat vastaan, DerWesten-lehti luonnehtii Pukin pelaamista.

Saksalaislehti antaa Pukille arvosanaksi 5,5, mikä lähentelee jo hylättyä suoritusta. Saksan arvostetuin futislehti Kicker puolestaan arvioi torstaisessa numerossaan Pukin suorituksen viitosen arvoiseksi, mikä vastaa ”heikkoa” pelisuoritusta.