Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Teemu Pukki on edelleen ylivoimaisessa johdossa Saksan valtiollisen televisiokanava ZDF:n äänestyksessä Bundesliigan vuoden tulokkaasta. Kun ääniä on annettu jo yli 15.000, on Schalke-kärki haalinut itselleen peräti 56% äänistä.

Toisena olevalla Hertha Berlinin Pierre-Michel Lasoggalla on kasassa vasta 18% annetuista äänistä, joten Pukin voitto alkaa näyttää selvältä. Saksalaiskanavan äänestys löytyy oikealta reunalta tältä sivulta.

ZDF-kanavan nettisivut kommentoivat äänestyksen tilannetta hieman suomalaisen nimen vääristäen.

– Odotetusti suomalainen Temuu Pukki on johdossa, sillä Schalken suunnalta on selvästikin oltu fanien toimesta aktiivisia.

Kanavan urheiluohjelmien ylpeys on lauantai-iltaisin lähetettävä Sportstudio, jonka perinteet ulottuvat jo vuoteen 1963. Kyseessä on Saksan tunnetuin urheiluohjelma, joka on perinteisesti koonnut perheen eritoten miespuolisen väen katsomaan laajat raportit ja maalit bundesliigan lauantaimatseista

Bundesliigakauden aikana ohjelma kerää 2-3,5 miljoonaa katsojaa. Ohjelman internetsivuilla luvataan kutsua vuoden tulokas -äänestyksen voittaja livestudiovieraaksi johonkin vuoden 2012 ensimmäisistä lähetyksistä.

//