Suomen A-maajoukkueen parasta maalintekijää Pohjois-Irlantia vastaan etsiessä törmää yllättävään nimeen. Laituri Joonas Kolkan ohessa brittimaata vastaan on kahdesti osunut myös topparilegenda Sami Hyypiä!

Nykyään Huuhkajien valmennusryhmässä vaikuttava Hyypiä teki maaottelu-uransa ensimmäisen osuman juuri Pohjois-Irlantia vastaan. Kyseessä oli puolustajan 30. maaottelu lokakuussa 1999, jolloin Suomi voitti EM-karsinnoissa vastustajansa Helsingissä 4-1 lukemin.

Toistamiseen Pohjois-Irlannin verkkoon Hyypiä osui helmikuussa 2003, jolloin hän vastasi 1-0 voittoon päättyneen harjoitusottelun ainokaisesta maalista. Hyypiän kaiken kaikkiaan viidestä maaotteluosumasta kaksi on siis syntynyt kyseistä brittimaata vastaan.

Mixu Paatelaisella kaksijakoiset muistot Pohjois-Irlannista

Ensi vuoden elokuussa kohdattava Pohjois-Irlanti on tuttu joukkue myös nykyiselle päävalmentajalle Mixu Paatelaiselle. Hyökkääjä osallistui pelaajauransa aikana kahteen EM-karsintamatsiin brittimaata vastaan.

Vieraskentällä tuli 0-1 numeroin takkiin, mutta kotikentällä kyseessä oli juuri tuo sama 4-1-pöllytys, jossa Hyypiä osui maalipuiden väliin.

Yhteensä Huuhkajat ovat kohdanneet Pohjois-Irlannin historian saatossa kuusi kertaa ja molemmilla joukkueilla on vyöllä kolme voittoa. Viimeisin taisto elokuisella ottelupaikalla Belfastin Windsor Parkilla päättyi helmikuussa 2003 Huuhkajien 1-0 vierasvoittoon.

//