Huuhkajien keskikenttämiehen Alexander Ringin siirto Borussian Mönchengladbachiin ei ollut saksalaisseuralta mikään hetken päähänpisto.

Toki päävalmentaja Lucien Favre on haastatteluissa kertonut, kuinka suomalainen herätti huomion elokuisessa Eurooppa-liigan ottelussa:

– Näin hänen pelaavan euro-otteluissa Schalken ja HJK:n välillä ja ajattelin heti: Hänessä on sitä jotain. Totta puhuakseni en tiennyt tuossa vaiheessa, että hän on jo Suomen maajoukkuepelaaja, Favre totesi seuran nettisivuilla viime viikolla.

Borussian urheilujohtaja Max Eberl sen sijaan paljastaa Bundesliigan virallisilla sivuilla, että Ring ei todellakaan ole hänelle mikään uusi ja tuntematon tapaus.

– Tunnemme Alexanderin jo hieman pidemmältä ajalta. Toimin aiemmin Mönchengladbachin nuorisopäällikkönä. Tuolloin hän osui silmään nuorena pelaajana Bayer Leverkusenissa, Eberl kertoo.

– Totta kai olemme seuranneet hänen kehitystään tarkkaan viimeisten vuosien aikana. Hän on varmasti pelaaja, joka parantaa joukkuettamme, Borussian urheilupomo kehuu.

Ring pelasi vuosien 1998-2008 välillä Baeyr Leverkusenin nuorisojoukkueissa.

//